Plant met bladeren van wel 1 meter!

13 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 18/02/2009 - 11:38
Jildau

Plant met bladeren van wel 1 meter!

Hallo allemaal,

Iemand heeft mij een plant gegeven die hij niet meer kwijt kan, maar hij wist niet wat voor plant het is. Ik wil het graag weten omdat ik dan ook weet wat de plant aan verzorging enzo nodig heeft. Dus bij deze de vraag of jullie het weten.
Het is een plant met hele grote bladeren die uit een klont met wortels en houtachtige vezels komen. De bladeren zijn donkergroen, dik, stevig en een beetje glanzend en zijn wel een meter lang.

Wie o wie kan mij helpen?

groetjes Jildau

Plant met bladeren van wel 1 meter!
wo, 18/02/2009 - 12:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Lijkt me een Anthurium species. Maar daar zijn er zoveel van.
Zie: http://tinyurl.com/y5lrce2x

wo, 18/02/2009 - 15:39
Jildau

Ik heb even op die site gekeken en de enige twee mogelijke opties lijken me de philodendron acutifolium en de philodendron parvilobum. Met de rest komt de bladvorm sowieso niet overeen. Maar ik ben nog niet helemaal overtuigd. Ik heb nog even een extra foto toegevoegd zodat de kluit beter te zien is. Rechts van het midden zie je volgens mij een nieuw blad ontstaan (een punt met een beetje rood).

Plant met bladeren van wel 1 meter!
wo, 18/02/2009 - 15:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit is wel duidelijk een familielid van de Araceaeinfo-icon. Het zou een Philodendron kunnen zijn. Ook daar zijn vele species van te vinden.

wo, 18/02/2009 - 16:03
Jildau

oké bedankt! En hoe zit het dan met de verzorging? Gewoon vochtig maar niet nat? En hoe licht moet hij staan? En moet ik hem verpotten en weer wat dieper in de grond doen aangezien hij aan een kant een stuk kluit boven de grond heeft hangen of is het juist goed dat hij wat hoger staat?

wo, 18/02/2009 - 18:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Deze planten groeien veelal epifytisch, dus hebben een hekel aan natte wortels. Een lichte plaats is prima, maar geen zon. Laat de grond opdrogen tussen de gietbeurten. Ik zou de kluit niet te diep planten, in een luchtig potgrondmengsel.

wo, 18/02/2009 - 22:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb deze plant bij een grote importeur gezien. Hij stond daar als een Anthurium. De soortnaam ben ik vergeten, maar die leek me verzonnen. Inmiddels blader ik wat in Tropica van Albert B. Graf. Bij Anthurium staat deze plant of althans een zeergelijkend exemplaar afgebeeld als A. hookeri of 'Birdsnest anthurium'.Herkomst West Indië, Guyana. Als bladlengte wordt 60 cm genoemd. Wat mij betreft klopt dat wel. Ik heb deze soort ook een tijdje gehad, maar ben hem kwijtgeraakt, omdat de wintertemperatuur te laag was.

wo, 18/02/2009 - 22:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Anthurium hookeri ken ik wel, maar heeft veel meer opstaande bladeren. Mogelijk staat deze plant al langer onder minder lichte kameromstandigheden en is het blad wat slapper uitgegroeid. Maar ook A. hookeri kent nog vele cultivars.

wo, 18/02/2009 - 22:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

De afbeeldingen op internet verschillen nogal, die op Wiki vertoont wellicht de meeste overeenkomst, zie http://tinyurl.com/y4nvq5l3
Als ik weer eens bij de importeur kom, zal ik er nog eens naar informeren.

do, 19/02/2009 - 14:14
Jildau

Ja! Dat moet hem zijn! Ik had op internet een foto gevonden van een plant die er heel veel op lijkt en daar stond bij dat het een anthurium was maar niet welke. http://tinyurl.com/y5nhvrbv En dat is ook een epifyt zo te zien.
En hij heeft idd in het donker gestaan bij de vorige eigenaar, die had vaak de gordijnen dicht zei hij. Hij staat nu in gewone potgrond dus ik zal hem verpotten naar een wat luchtigere grond met boomschors enzo dan zal hij er wel mooier en voller uit gaan zien.
Maar anthuriums bloeien toch altijd? Een nieuw blad komt toch samen met een nieuwe bloem (zoals bij de lakanthurium)? Kan ik ook bloemen gaan verwachten in deze reus?

do, 19/02/2009 - 15:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ook deze Anthurium geeft bloemen, maar ze zijn heel eenvoudig, met een bruinachtig schutblaadje.

do, 19/02/2009 - 17:27
Jildau

Nou ik ben benieuwd wat voor plant het gaat worden met een juiste dosis TLC. In ieder geval heel erg bedankt allemaal voor de hulp en de moeite!

Groetjes Jildau

di, 10/03/2009 - 09:50
Tr!bal

wat voor soort mest/voeding kan je het beste bij deze plant gebruiken?

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag