rhododendron?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 31/03/2016 - 22:35
Lody

rhododendron?

Goede avond.
Ik heb vorig jaar een plant gekocht. Volgens het label is het een rhododendroninfo-icon.
Kan iemand mij vertellen wat voor soort?
Verder las ik ergens hoe kleiner het blad hoe meer zon hij moet hebben. Ik wil heb nu op een plek zetten waar hij vanaf 's middags 2 uur tot 's avonds 10(in hoog zomer) in de zon staat. Kan dit?
Toen ik hem kocht zaten er heel veel kleinen bloemetjes aan maar het afgelopen jaar heeft hij volgens mij geen enkele bloem geproduceerd. Wat moet ik doen om ervoor te zorgen dat er weer bloemen aan komen. Als dit betekend dat ik hem moet snoeien, hoe en op welk moment in het jaar?

rhododendron?
do, 31/03/2016 - 23:16
GreenConnection

Op de linkerfoto een Rhododendroninfo-icon Catawbiense groep; de rechterfoto lijkt me een Rhododendron japonicum cultivar, tuinazalea. Een combifoto geeft vaak verminderde kwaliteit, dus helaas moeilijk zichtbaar. Rhododendron bloeit slechts in het voorjaar, dus mogelijk komt er nog bloei dit jaar. De plaats lijkt me geen probleem, maar de grondsoort is voor rhodo's wel belangrijk.

vr, 01/04/2016 - 00:03
tuinprins

Volgens mij is links en rechts dezelfde plant GC!.
Is inderdaad een Japanse Azalea / Azalea japonica (alle Azalea's heten tegenwoordig Rhododendroninfo-icon maar het zal nog decennia duren aleer iedereen de 'correcte' naam gebruik.)
Japanse azalea's kunnen prima in de zon mits de grond niet te droog is. Grond moet echter wel goed water doorlaten want azalea's en rhododendrons hebben een hekel aan (te) natte grond. Goede drainage is zeer belangrijk. In de zon worden ook beter bloemknoppen aangezet dan in de schaduw. Jaarlijks een organische mest gift of bemesten met een langwerkende meststof als Osmocote bevordert ook de vorming van bloemknoppen.
Gegroet, de tuinprins

vr, 01/04/2016 - 00:24
GreenConnection

Oeps, ik zie nu, dat het gaat om een close-up opname. Je hebt gelijk, Tuinprins!

za, 02/04/2016 - 15:35
Lody

Bedankt voor de reactie. Klopt het dat ik turf door de grond moet doen? Ze houden van een wat zure grond hoorde ik.

za, 02/04/2016 - 16:06
GreenConnection

Helemaal juist. En goed door de tuingrond mengen.

Onderwerp gesloten