Stekelstruik

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 16/08/2021 - 13:28
Sanne-db

Stekelstruik

Hoi allemaal,

Wegens succes heb ik er nog een voor jullie. Deze struik is me pas sinds een paar weken opgevallen, toen hij begon te groeien. Ontzettend stekelig: aan de takken, aan de bladeren, tussen de bladeren, overal stekels. Met echte weerhaken, blijft meteen vasthaken in je hand/trui/etc.

Op oude foto's van de tuin kan ik zien dat hij in april nog erg klein was, nu komt er een langere tak uit zoals je ook ziet bij een frambozen of bramenstruik. Deze lange tak heeft de hibiscusinfo-icon al gekoloniseerd zag ik... Het is een vrij kleine plant zoals hij hier staat maar door die lange tak denk ik dat hij wel eens veel groter zou horen te zijn.

Het lijkt me geen onkruid maar ik overweeg toch om het weg te halen. Staat in een ontzettend klein plantvak achter de vijver, lijkt me ook niet echt de goede plek voor zo'n plant. Wie weet dat meer kennis me toch overtuigt het te laten staan :-)

Groetjes,

Sanne

ma, 16/08/2021 - 13:51
GreenConnection

Een nogal ongelukkige standplaats voor deze wilde braam! Ik zou hem daar weghalen.

ma, 16/08/2021 - 14:31
Sanne-db

Dat is wel heel snel antwoord! Interessant, ernaast zag ik ook een stengel van braam zoals ik hem ken, met meer ronde bladeren (komt volgens mij van de buren, door de schutting heen). Maar ik wist niet dat er ook soorten bestaan met heel andere bladeren. Dan moet het iets zijn wat lijkt op Peterseliebraam denk ik (https://tinyurl.com/yguxwekz).

Er komt hier nog een heel stuk tuin bij (tegels eruit) dus misschien kan ik daar een plekje voor hem bedenken. Dan mag ik wel nog wat dikkere tuinhandschoenen aanschaffen voordat ik begin aan verplaatsen...

Bedankt voor de goede hulp!

ma, 16/08/2021 - 17:50
GreenConnection

Geen idee, of je een grote tuin hebt, maar bramen kunnen ontzettend woekeren. Ik ken tuinen, waar men niet meer kan komen: volledig dichtgegroeid door bramen.

ma, 16/08/2021 - 21:28
Sanne-db

De tuin is 18 bij 9 meter, dus geen postzegel maar wel nog categorie "kleine tuin" in een woonwijk, niet een groot perceel in het buitengebied. Dus inderdaad, moet even bedenken of we een "wilde hoek" willen maken waar het een plek kan krijgen, of dat hij toch weg moet. Ik heb een zwak voor bramen omdat we vroeger bij mijn ouders thuis een enorme struik langs de oprit en de zijkant van het huis hadden staan. Maar dat was dan ook een vrijstaand huis op een hoek, met veel ruimte er omheen.

Onderwerp gesloten