yucca doet het niet goed meer

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 23/11/2021 - 08:23
laurens00

yucca doet het niet goed meer

Beste,

Ik heb hier thuis ene yuccainfo-icon staan die het niet zo goed doet.Ik had eens te veel water gegeven, en iemand zei me dat ik hem eens 2 maand geen water meer moest geven.Ik denk dat hij nu al een maand en een half zonder water staat. Nu gaat hij de laatste tijd wel echt achteruit. Toch weer wat water geven nu?

Ik heb ondertussen de dorre bladeren afgeknipt.

wat denken jullie, kan hij er nog doorkomen? Iemand wat tips voor mij :-)

alvast bedankt!

di, 23/11/2021 - 13:21
peterplant

Als je het de moeite waard vindt om deze plant een tweede kans te geven, dan zou ik de plant voorzichtig uit de pot halen, voorzichtig zoveel mogelijk grond weghalen, controleren of er nog goede witte wortels aan de plant zitten en dat niet alles bruin, zacht en rot is. 

De plant opnieuw oppotten in een pot met gaten., lelijke bladeren wegknippen, de kluit licht vochtig houden en hopen dat het nog wat wordt.

wo, 24/11/2021 - 19:26
laurens00

heb hem uit de pot gehaald en gezien dat er nog veel witte wortels waren. Wat steentjes in de buitenpot gedaan zodat het water niet blijft staan, de lelijke bladeren weg geknipt, beetje water, en de bladeren met melk afgekuisd, ziet hij er direct veel beter uit.

nu hopen dat hij er door komt :-)

do, 25/11/2021 - 13:22
peterplant

Even voor de goede orde: je hebt de plant toch wel in een pot met gaten geplant en niet direct in een buitenpot?

do, 25/11/2021 - 15:38
laurens00

ja die zit idd in een binnenpot met gaten :-)

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag