Welke besjes zijn dit?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 11/11/2019 - 14:18
Kyra

Welke besjes zijn dit?

Weet iemand welke besjes dit zijn? Ik dacht dat het om de eetbare zuurbes (Berberisinfo-icon) ging, maar de bes zit vol (niet eetbare) pitjes en het smaakt niet zuur. De smaak is eerder onbestemd. Ze zijn geplukt van een struik in een berm. Het uiterlijk van de struik of blad weet ik niet (ik heb ze niet zelf geplukt).

besjes
ma, 11/11/2019 - 16:40
GreenConnection

Dit zijn rozenbottels.

ma, 11/11/2019 - 23:12
Kyra

Goh, daar heb je me nou compleet mee verrast! 

Ben toch even verder nieuwsgierig, want ik lees dat je rozenbottels ook kunt eten. Dat ze rauw heel zuur smaken (deze hadden weinig tot geen smaak) en dat je ze best even kunt koken alvorens te eten. Heeft iemand hier ervaring mee? Ligt dit ook aan de soort/ cultivar? Ik kan me namelijk niet voorstellen dat degene die ik heb eetbaar zijn, door de vele harde pitten die erin zitten.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag