Zaailingen - wat is het?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 12/10/2020 - 11:20
Van der Overkant

Zaailingen - wat is het?

Beste kenners,

Ik heb iets in de grond gestopt. Ik dacht zelf eerst dat ik een aalbes in de grond had geduwd maar dat heeft toch echt een heel ander blad.

Deze 4 plantjes (voorgrond - die achterste zijn dille, dat weet ik wel) stonden eerst in hetzelfde potje - alsof ze uit één vruchtje (bv een bes met meerdere zaadjes er in) zijn gekomen.

Weten jullie wat het is? De planten zijn nu ongeveer 2-3 maanden oud. Ze groeien langzaam, maar dat komt misschien ook doordat (1) ik ze eerst uit elkaar heb getrokken (voorzichtig) waarbij de wortels misschien toch wat zijn beschadigd en (2) het potje klein is.

Ondanks dat het maar 2-3 maanden geleden is kan ik het me echt niet herinneren. :)

Zaailingen 1
Zaailingen 2
ma, 12/10/2020 - 19:49
peterplant

Heb je niet toevallig een sinaasappel of zo gezaaid?

ma, 12/10/2020 - 22:34
Van der Overkant

Bij mijn weten niet, maar ik kan het ook niet uitsluiten. Ben het met je eens dat de bladvorm daar wel op lijkt (nu je het zegt - had me dat niet eerder gerealiseerd).

Wat vreemd is dat er 4 in dezelfde vierkante centimeter opkwamen, en ook dat het heel kleine planten waren toen ze boven de grond kwamen. Sinaasappel of andere citrusvruchten zijn volgens mij vaak ook grote zaden met dus een groter plantje als het boven de grond komt.

Enfin, goede feedback. Dank.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.