Zaailingen - wat is het?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 12/10/2020 - 11:20
Van der Overkant

Zaailingen - wat is het?

Beste kenners,

Ik heb iets in de grond gestopt. Ik dacht zelf eerst dat ik een aalbes in de grond had geduwd maar dat heeft toch echt een heel ander blad.

Deze 4 plantjes (voorgrond - die achterste zijn dille, dat weet ik wel) stonden eerst in hetzelfde potje - alsof ze uit één vruchtje (bv een bes met meerdere zaadjes er in) zijn gekomen.

Weten jullie wat het is? De planten zijn nu ongeveer 2-3 maanden oud. Ze groeien langzaam, maar dat komt misschien ook doordat (1) ik ze eerst uit elkaar heb getrokken (voorzichtig) waarbij de wortels misschien toch wat zijn beschadigd en (2) het potje klein is.

Ondanks dat het maar 2-3 maanden geleden is kan ik het me echt niet herinneren. :)

Zaailingen 1
Zaailingen 2
ma, 12/10/2020 - 19:49
peterplant

Heb je niet toevallig een sinaasappel of zo gezaaid?

ma, 12/10/2020 - 22:34
Van der Overkant

Bij mijn weten niet, maar ik kan het ook niet uitsluiten. Ben het met je eens dat de bladvorm daar wel op lijkt (nu je het zegt - had me dat niet eerder gerealiseerd).

Wat vreemd is dat er 4 in dezelfde vierkante centimeter opkwamen, en ook dat het heel kleine planten waren toen ze boven de grond kwamen. Sinaasappel of andere citrusvruchten zijn volgens mij vaak ook grote zaden met dus een groter plantje als het boven de grond komt.

Enfin, goede feedback. Dank.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag