Aglaonema slappe bladeren

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 24/08/2018 - 19:14
Raggamuffin

Aglaonema slappe bladeren

Beste plantenkenners/-liefhebbers, 

Eén van m'n aglaonema's voelt zich sinds gisteren kennelijk sip, aangezien de bladeren allemaal slap hangen. Hij zit in een pot met afwateringsgaten, voelde zich tot nu zeer goed aangezien hij bloeide (heb de bloemen na ze op te merken meteen verwijderd aangezien die nu niet super mooi oogden en teveel energie kosten) en erg veel nieuwe bladeren aanmaakt. Ik geef om de 2 weken voeding bij het water, besproei de bladeren om de 2 dagen en hou de vochtigheid nauwgezet bij met een hydrometer. Na controle blijkt hij geen last te hebben van beestjes zoals spint en dergelijke. Nu heeft mijn vriend de zorg vorige 2 weken overgenomen omdat ik in het buitenland zat en had hem wel concrete instructies gegeven. Deze plant moest hij toevallig ook voeding geven. Laatste gietbeurt was op 17/8, momenteel geeft de vochtmeter een vochtigheid tussen 1.5 tot max 4 aan. Ligt het toch aan de watergift (heeft wel geen gele gloed ofzo) of zou het tocht kunnen zijn? Ik dacht, ik smijt het direct online want hij gaat al enkele jaren mee en zou het zo'n enorme zonde vinden mocht de plant het begeven... 

Alvast bedankt! 

vr, 24/08/2018 - 20:04
GreenConnection

De voedinggift lijkt me hier de boosdoener. Eenmaal per maand is ruim voldoende voor een bladplant, ondanks dat de verpakking op de voeding anders aangeeft.

za, 25/08/2018 - 10:24
Raggamuffin

Dat zal het inderdaad wel zijn, ik volgde gewoon de instructies op de verpakking maar zal de voedinggift halveren. Vandaag staan de bladeren precies minder slapjes. Bedankt.

Onderwerp gesloten