Anthurium

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 28/12/2015 - 10:21
Lie

Anthurium

Ik heb het forum al eens bekeken op dit onderwerp, maar merkte dat er meerdere oorzaken kunnen zijn. Vandaar dat ik mijn vraag toch nog maar eens apart stel voor mijn specifiek geval.
In oktober heb ik deze plant gekregen. Hij stond natuurlijk heel mooi. Langzaamaan kreeg hij minder bloemen, en de bloemen zijn ook niet meer zo mooi gevormd. Ze verdorren ook zeer snel. Verder zie je het grootste probleem: de gele en bruine bladeren. Het gaat razendsnel.
Ik deed wat er stond op het kaartje (letterlijk): veel licht zonder direct zonlicht, frequent wateren - de grond mag niet uitdrogen. Stond op een lichte plaats (ramen op zuiden): niet meteen in de zon maar wel licht, op de grond, zo'n 3 meter van de ramen.
Ook staat er op het kaartje dat ik frequent moet mesten, wat ik tot nu toe nog NIET gedaan heb! (ik heb altijd geleerd van planten in de winter niet te mesten)
De verwarming staat bij ons aan, het is er rond de 20°C. Als we weg zijn is het minder warm, maar zeker boven 15°C. - Ik ben minder water beginnen geven, nu nog maar 2x per week (ik las dat de kluit toch vochtig moet blijven) - Hij staat nu op een andere plaats, iets verder van de verwarmingsbron, nog steeds op een plaats met veel licht
Wat kan ik doen opdat ik hem niet verlies? Of is het al te laat? Of is dit gewoon het gevolg van de winter? (ook al staat er op het kaartje: bloeit hele jaar door ).
Groetjes, Lie

Anthurium
ma, 04/01/2016 - 12:35
GreenConnection

Voor een bloeiende plant is 3 meter van het raam wel een te donkere plek; zeker in deze lichtarme periode van het jaar. Het lijkt me dat dat het begin van de aftakeling is geweest.

ma, 04/01/2016 - 21:15
Lie

Om even meer uit te breiden over zijn standplaats (sorry was niet zo duidelijk): hij heeft niet zo lang op de grond gestaan eigenlijk. Ik heb hem vrij snel verplaatst van de grond naar de tafel (op ongeveer 1 meter van het raam). Niet in de schroeiende zon maar wel met meer licht dan toen op de grond.
Heb nu al een 10-tal dagen geen water meer gegeven of zelfs langer, de grond is noch steeds licht vochtig erop wijzend dat hij niet veel water (tot geen) opneemt.
De stengels die afbreken zijn onderaan bruin, en melig vanbinnen. Ik denk dat dit rotting is. Er zijn nog groene stengels en bladeren, waarvan sommige bladeren een beetje hangen.
Is hij nog te redden?

ma, 04/01/2016 - 21:59
GreenConnection

Als de wortels verrot zijn, dan is het helaas einde verhaal.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag