Bladeren plant sterven af

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 01/06/2019 - 13:38
Dave87 (anoniem geplaatst)

Bladeren plant sterven af

Beste forummers,

Sinds vijf jaar heb ik een kamerplant die het al die jaren vrij goed heeft gedaan. Alleen sinds enkele maanden worden de bladeren eerst geel, dan bruin, alvorens af te sterven. Wat mij opvalt is dat er bultjes op de stam zitten en dat de stam wit verkleurt dicht bij de wortels en bij vertakkingen (zie foto's). Volgens de tuinwinkel is er sprake van schildluis en heb nu bestrijdingsmiddel aangebracht. Echter twijfel ik een beetje aan de diagnose omdat er niets op de bladeren zelf zit en omdat er geen sprake lijkt te zijn van beestjes als ik de bultjes verwijderd/openkrab. Heeft iemand een idee wat er aan de hand kan zijn en wat ik hiertegen kan doen?

Ik heb ook nog een bonusvraag. De plant heb ik cadeau gekregen, dus ik weet ook niet precies welke plant ik in huis heb en hoe ik deze het beste kan verzorgen. Zelf heb altijd aangenomen dat het een dracaena was en de plant ook als zodanig verzorgd. Weet iemand welke plant dit is? 

za, 01/06/2019 - 14:01
GreenConnection

Een Dracaena is het zeker, maar welke soort is moeilijk te herkennen bij dit soort dichtbijopnames. 

Als je de bultjes kunt wegvegen zijn het inderdaad dop- of schildluizen. Zo niet, dan zijn het plekjes waar verhouting begint en onschuldig.

za, 01/06/2019 - 20:13
Dave87 (anoniem geplaatst)

Bedankt voor het antwoord. De bultjes laten zich niet echt wegvegen. Ik krab ze eerder open. Enig idee wat de witte 'uitslag' is?

za, 01/06/2019 - 22:23
GreenConnection

Dat is de natuurlijke verhouting van de stam.

zo, 02/06/2019 - 18:27
Dave87 (anoniem geplaatst)

Dankje wel. Ik zet de schildluisbestrijding voort en hoop dat de plant ervan opknapt.

zo, 02/06/2019 - 21:19
GreenConnection

Lijkt me nogal zinloos en mogelijk zelfs schadelijk om met middelen te spuiten, als er geen aantasting aanwezig is. 

vr, 05/07/2019 - 21:21
Cory (anoniem geplaatst)

Die bultjes kunnen plekken zijn die nieuwe wortels vormen. Dat zie je met meer planten. Snijd je een stek af en zet je hem in de aarde, dan komen er nieuwe wortels uit de bultjes. Zomaar een vermoeden. :)

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag