Calathea Korbmorante - slap en bruine bladeren

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 22/09/2017 - 21:10
Aldro

Calathea Korbmorante - slap en bruine bladeren

Hallo! Nieuweling met gifgroene vingers hier. :) In april heb ik een calathea korbmarante gekocht van ongeveer 60 cm hoog. De plant was in prachtige staat en de bladeren stonden allemaal mooi rechtop. Ik heb geprobeerd de 'regels' voor de verzorging van deze plant zo goed mogelijk op te volgen; matig water geven en niet te veel licht. 

Echter, sinds kort hangen de bladeren er heel slap bij. Veel zijn uitgevallen en steeds meer bladeren worden bruin. De plant heeft geen natte voeten, dus dat kan het niet echt zijn. Hij staat op een krukje zo'n twee meter van het raam. Overdag zijn de gordijnen dicht, omdat ik aan het werk ben, dus de plant krijgt niet heel veel licht. 

Ik heb een foto bijgevoegd om te laten zien hoe de plant er nu uitziet. Ik heb geen idee waarom hij er zo slecht bij staat. Alle tips/adviezen zijn welkom, want ik zou mijn calathea heel graag nieuw leven willen inblazen! Alvast bedankt!

za, 23/09/2017 - 00:44
Bat. Dah

De plant lijkt verdroogd, het substraat mag nooit uitdrogen!  Zet de plant in een emmer water en laat ze daarna goed uitlekken, ik vermoed dat de plant dan minder slap wordt en ik denk ook dat ze te donker staat. Zet de gordijnen overdag open! Mooi zal deze plant nooit meer worden maar je kunt het proberen.

succes ermee.

Onderwerp gesloten