Calathea verliest kleur op sommige bladeren

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 25/03/2019 - 11:11
Jvh (anoniem geplaatst)

Calathea verliest kleur op sommige bladeren

Mijn mooie calathea rosea heeft op een aantal bladeren minder de dieppaarse kleur en die bladeren zijn ook wat bruin en verdroogd mag ik die bladeren eraf halen? En zo ja enkel het blad of ook de steel?

Ik heb na aanschaf de calathea direct vetpot direct in een stenen pot met onderaan hydrokorrels is het beter als hij terug in zijn kweekpot zit of is hij beter met wat meer ruimte? 

Dankjewel op voorhand voor de tips 

Mvg jolien

ma, 25/03/2019 - 11:48
GreenConnection

Jonge bladeren zijn vaak nog niet volledig op kleur. Zeker in de winter is dat het geval. Dode bladeren kun je in inclusief steel wegnemen.
De controle op de vochttoestand is in een gesloten pot onvoldoende. Kleikorrels helpen daar nauwelijks aan mee. Ook de zuurstofvoorziening aan de wortels wordt ernstig belemmerd. Een kweekpot verbetert dit aanzienlijk.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag