Einde Monstera Deliciosa?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 29/12/2019 - 18:44
JohnK

Einde Monstera Deliciosa?

Goedendag,

Begin september heb ik 2 Monstera's in huis gehaald. Mijn eerste 2 planten ooit. Ze zijn geplaatst in een hoek vlakbij een raam (waar overdag zonlicht doorheen komt), maar ze zullen zelf nooit van het zonlicht profiteren.

De vitaliteit van beide planten zijn al een tijdje achteruitgaand.

Plant 1 heeft last van scheefgroei? en helt over richting de vloer, er zijn zat gele bladen verwijderd en ingerolde bladen zijn sinds dag 1 niet opengeklapt, 2 bladen zijn gedeeltelijk bruin.

Plant 2 heeft ook wat gele bladeren gekend en heeft net als plant 1 slappe bladeren en een beginnend bruin blad; er zijn ook geen extra gaten bijgekomen sinds de aanschaf.

De planten zijn beide in een dichte pot gestoken. In de pot zit nog een laagje plastic, een kleine laag hydrokorrels (mogelijk te weinig) met daarbij waarschijnlijk een universuele potgrond. De foto geeft aan dat de wortels tamelijk bruin zijn en mogelijk stagnerende groei hebben ervaren door de beperkte pot? De staat is niet al te best en ik vraag mij af of u zegt dat hier nog een remedie voor te vinden is?

Sinds vanmiddag heb ik 10L extra hydrokorrels, 20L extra palmen potgrond en aanvullend 20L universele potgrond. Wat is uw behandeling bij de door u te stellen diagnose?

Bij voorbaat dank,

John.

zo, 29/12/2019 - 22:03
GreenConnection

De kluit oogt normaal, maar erg droog.
Zet de planten in een pot met afwateringsgaten, zodat de wortels zuurstof krijgen en een eventueel teveel aan water weg kan. Een gesloten pot is vaak funest.

do, 02/01/2020 - 08:53
GreenConnection

@JohnK: mee eens?

do, 02/01/2020 - 19:58
JohnK

Goedenavond GC,

Beide planten zijn in een pot met afwateringsgaten gezet. De rechterplant op de afbeelding blijkt al enigzins te herstellen, de linker was voor het verpotten al een probleem gevalletje. Nog een paar weekjes geduld voor meer duidelijkheid van het lot van de linkerplant.

Bedankt voor uw hulp!

do, 02/01/2020 - 19:59
JohnK

.

do, 02/01/2020 - 20:30
GreenConnection

Veel succes en laat het ook weten als het goed gsst.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag