Ficus Benjamina en kalk

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 02/07/2019 - 17:49
Cory (anoniem geplaatst)

Ficus Benjamina en kalk

Hallo,

Aangezien we planten verdachten van kleine beestjes in de aarde heeft mijn vriend mierenpoeder op de potgrond van mijn Ficussen gestrooid en die door de bovenlaag gewerkt. Het stond niet op de doos dat dit niet mocht.

Nu las ik nog eens het opschrift van de doos en daarop staat Deltamethrin in Stuifpoeder DP. Online las ik dat dat kalk is. Maar kalk is toch niet goed voor een tropische plant?

Ik heb de planten dus omgekeerd en de bovenlaag zoveel mogelijk verwijderd maar kalk is fijner dan aarde en het is er dan ook een beetje doorheen gezakt. Wat kan ik nog doen? Als ik spoel wordt de aarde juist wit. maar het gaat er volgens mij niet uit.

Bijvoorbaat dank.

di, 02/07/2019 - 22:25
GreenConnection

Waarom mierenpoeder gebruiken als er geen mieren zijn? Gebruik altijd ge-eigende producten voor dit soort problemen.
Ik denk dat de kalk hierin een draagstof is van dit stuifmiddel en vrij onschuldig. Het meeste heb je met het verwijderen van de bovenlaag al verwijderd. Meer kun je niet doen.

wo, 03/07/2019 - 06:50
Cory (anoniem geplaatst)

Bedankt voor je reactie. Kalk zorgt er toch voor dat de pH-waarde verandert? Het gaat om heel grote voor mij kostbare planten die ik al vele jaren bezat. Bomen groter dan ikzelf en ik vind het heel erg.

De beestjes, kleine zwarte vliegjes, zijn binnengekomen met een nieuw plantje denk ik en hebben zich daarna verspreid.

Inmiddels gaat één Ficusinfo-icon heel snel achteruit: bladeren onderop en ook hogerop dicht bij de stam verkleuren in hoog tempo geel. Binnen één dag. Niet één blaadje felgeel wat normaal kan zijn maar de bladeren verbleken met velen tegelijk.

wo, 03/07/2019 - 09:25
GreenConnection

Die zwarte 'vliegjes' waren rouwvarenmugjes, die voor volwassen planten redelijk onschuldig zijn. Ze komen voor op (te) vochtige plaatsen in vrijwel iedere potgrond.

do, 04/07/2019 - 09:50
Cory (anoniem geplaatst)

Met dit weer is er nu eenmaal een groeiexplosie @GreenConnection, niet alleen wat planten betreft maar jammer genoeg ook beestjes die vlak voor je ogen hinderlijk heen en weer dwarrelen en die je inademt. Ze gaan je niet uit de weg maar vliegen gewoon je neusgaten in en gaan op je computerscherm zitten. Ik krijg er wat van.

Een enkel beestje behoort tot het bodemleven maar het kan ook te gek worden.

Ik geef nooit meer water dan nodig is hoor, maar sommige planten willen graag vochtige aarde. Bovendien ging de productie van nieuwe vliegjes gewoon door ook al gaf ik ze nog zo spaarzaam water.

De Ficusinfo-icon gaat er steeds dramatischer uitzien: elke eerste paar bladeren van elke tak zijn de klos. Nu ook hoger in de plant. Alle andere planten trouwens zien er goed uit; juist veel nieuwe bladeren, alleen deze plant doet raar. Bij deze zat er ook kalk aan de zijkanten van de kluit; langs de kieren naar beneden gezakt, en de rest niet.

vr, 05/07/2019 - 21:07
Cory (anoniem geplaatst)

Het probleem lijkt gestopt te zijn en niet meer verder te gaan. Bedankt voor de reacties.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag