Gele bladeren, bruine vlekken en harde gele bloemen

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 12/01/2019 - 13:18
Petra (anoniem geplaatst)

Gele bladeren, bruine vlekken en harde gele bloemen

Een aantal van mijn planten krijgen sinds kort gele bladeren onderaan...zoals bijvoorbeeld te zien op foto 1. Beide planten van die soort hebben dat.

1 van mij 2 anthuriums krijgt ook gele bladeren (soms zelfs de kleine, jonge blaadjes) en bruine vlekken en de bloemen worden hard, geel en dan bruin. Dit is te zien op foto 2 en 3. 

Wat kan er aan de hand zijn?

Ik heb andere planten waar niets mee aan de hand is die ik hetzelfde behandel (nog een anthurium, een monstera en een orchidee).

Ik geef ze 1 keer in de 2 weken water door ze een kwartier te laten trekken in een emmer en dan gaan ze terug hun bloempot in. Het eventueel overtollig opgezogen water kan weg want ze staan op een bodem hydrokorrels in hun bloempot. Ik besproei ze ook nog 2 keer in die 2 weken met een spuitje met kraantjeswater.

De temperatuur bij ons schommelt van 18 tot 21 gaden.

za, 12/01/2019 - 14:55
GreenConnection

Het lijkt me, dat je verzorging niet verkeerd is. Echter blijft een bloem niet eeuweig mooi en zal na enige tijd uitbloeien.

Het gele blad van de Dieffenbachia is normaal. In de winter verdwijnen vaak oudere/onderste bladeren door het mindere licht wat opgevangen wordt.

wo, 16/01/2019 - 14:50
GreenConnection

@Petra: mee eens?

Onderwerp gesloten