Pilea peperomioides bladstengels vallen uit

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 11/01/2019 - 16:15
NadineStaal

Pilea peperomioides bladstengels vallen uit

Hoi iedereen!

Ik heb al een hele tijd een pilea thuis staan. Nu is hij een aantal weken geleden begonnen met er verliezen van wat bladstengels. Ik schrok er niet meteen van, maar afgelopen week zijn er zoveel bladeren uitgevallen dat hij een stuk kaler is! Wat het gekke is, is dat de bladstengels die uitvallen gewoon gezond groen zijn, niet droog of geen gele of bruine kleur bevatten. Ik weet hierdoor niet zo goed wat ik eraan moet doen. Iemand ervaring?

Alvast bedankt!

vr, 11/01/2019 - 18:03
GreenConnection

Lichtgebrek? Te veel water? Te warme standplaats?

wo, 16/01/2019 - 14:52
GreenConnection

@Nadine Staal: enige kans op antwoord?

wo, 16/01/2019 - 15:32
NadineStaal

Sorry! Lichtgebrek en te veel water lijken me niet aan de orde. Verder is het bij mij standaard 20 graden. Ik merk nu wel dat het blad verlies wat minder is. Wel zie ik veel opgekrulde bladeren aan de bovenkant van de plant.

wo, 16/01/2019 - 23:54
GreenConnection

Lichtgebrek kan al optreden als de plant in de winter niet pal voor een raam staat.

do, 17/01/2019 - 18:23
NadineStaal

Oké, dat wist ik niet! Dan ga ik hem maar eens voor het raam zetten en kijken wat hij dan gaat doen, bedankt voor de hulp!

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.