Help mijn Philodendron White Princess!

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 18/02/2023 - 09:54
Lotte (anoniem geplaatst)

Help mijn Philodendron White Princess!

Hallo allemaal,

Dit forum etc is voor mij helemaal nieuw. Maar ik ben erg wanhopig opzoek naar een antwoord op de vraag; wat is er aan de hand met mijn plant. 

Het is een redelijk volle Philodendron met 1 full moon wit blad.

De philodendron staat op een zolderkamer met veel licht maar geen direct licht, heb ik bij aanschaf moeten verpotten en zit nu in een terracotta pot met afvoer en schaaltje erover in 25% perlite 25% boomschors en 50% potgrond zoals me aangeraden was. Daarna gaf ik de plant direct wat water met wat kamerplantenvoeding. Luchtvochtigheid in de ruimte zit rond de 50 en 60 % en temperatuur is rond de 18 graden. Elke dag benevel ik mijn plantjes. De grond is licht vochtig. Naar mijn idee kan het dus niet aan de ruimte liggen, maar waar dan wel aan?

Ik kreeg de plant met een paar kleine bruine krasjes/stipjes op het witte ‘fullmoon’ blad en een beetje gekrulde bladeren. Maar dat vond ik niet zo erg. Maar naar mate van tijd heeft het blad bruine randjes gekregen en een soort bruin/gele uitslag (zie foto). Ook op die roze stengel zit een beetje een bruine kleur.. Ook andere bladeren worden naar mijn idee een beetje geler en krullen ook wel erger. Nu ik heel goed ging kijken naar alle bladeren zag ik dat een blad een soort bultjes heeft (zie foto), ik zou niet weten of dat nou iets heel ergs is of niet. Al met al weet ik geen raad meer en hoop ik dat hier iemand weet wat er aan de hand is en mijn plant kan redden door te zeggen wat ik eraan kan doen.

Alvast enorm bedankt!

De uitslag op full moon blad
De bultjes
De gehele plant
za, 18/02/2023 - 13:32
GreenConnection

Bontbladige planten zijn doorgaans zwakke planten, want het bonte blad mist voor een deel het vermogen om te assimileren. Bontbladige planten hebben daarom ook meer licht nodig dan groenbladige soortgenoten. Geen direct licht is daarom niet een juiste standplaats. Volledig bont blad is niet lang levensvatbaar.

NB: deze site bestaat al meer dan 20 jaar!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag