Kleverige doorschijnende druppels op philodendron

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 20/10/2019 - 01:43
Petra2

Kleverige doorschijnende druppels op philodendron

Ik heb een philodendronsoort gekocht (zie bijlage) en merkte bij het thuiskomen dat er kleverige doorschijnende druppels zitten op de stelen en het punt waar het blad overgaat naar de steel. Is dit normaal of wijst dit op een ziekte?

Indien een ziekte: is het dan voldoende om de plant apart te houden of is het dan nog steeds gevaarlijk voor mijn andere planten? Enig idee hoe lang de plant druppelvrij moet zijn eer ik kan aannemen dat de ziekte bestreden is?

Bedankt!

zo, 20/10/2019 - 08:24
GreenConnection

Dit is een bekend verschijnsel bij alle Araceaeinfo-icon, waartoe deze Philodendron behoort.en noemen we guttatie. Overtollige voedingsstoffen (suikers), worden op deze manier afgescheiden.

zo, 20/10/2019 - 13:17
Petra2

Hartelijk dank voor het snelle antwoord!

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag