Kaapverdisch kruidje

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 19/10/2019 - 22:04
Aparte kamerplant (anoniem geplaatst)

Kaapverdisch kruidje

Zodus, hieronder staan (de eerste twee zeker) foto's van een chenopodium/Dysphania achtig onkruidje. De derde foto is mogelijk een andere soort. Heb hier in Santo Antão (Kaapverdië) een thee van gedronken in een restaurantje. Effect was behoorlijk sterk, mild hallucinogeen. Daar noemden ze het abrados, maar hier vind ik niets over terug...Dysphania ambrosoides is een thee in Mexico, dus vermoedelijk is het plantje niet schadelijk. Wat denken jullie dat dit zou kunnen zijn? Bladeren zijn lanceolaat gegolfd. Zaadlijsten zijn gekronkeld en lijnvormig. Heel fijnbladig klein plantje. Geur leek te wijzen op het bevatten van veel etherische oliën. Identificatie van deze plant zou me enorm helpen, enerzijds voor een verslag van school, anderzijds uit interesse. Hartelijk dank aan eenieder die (al is het maar) een zandkorrel kan bijbrengen. 

zo, 20/10/2019 - 10:32
GreenConnection

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag