Kleverige witte pakketjes op plant

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 24/10/2020 - 11:33
Petra2

Kleverige witte pakketjes op plant

Hallo

Ik heb enkele weken geleden een nieuwe plant gekocht. Enkele bladeren hiervan zijn reeds afgestorven. Ik dacht in eerste instantie dat dit kwam omdat ik iets chemisch op de potgrond had gespoten tegen rouwvliegjes, dus daar ben ik snel mee gestopt. De rouwvliegjes zijn ondertussen verdwenen door aaltjes toe te voegen.

Maar misschien is er iets anders aan de hand met de plant: ik zag nu witte, kleverige pakketjes op een blad zitten. Ik probeerde ze eraf te halen met een pincet maar zo bleef er wat klevering spul achter. Met een watje met ontmettingsalcohol erop kon ik het snel volledig wegvegen. Enig idee wat dit kan zijn? Ik zie voor de rest met het blote oog geen beestjes op de plant zitten...

De plant
Kleverige witte pakketjes 1
Kleverige witte pakketjes
za, 24/10/2020 - 17:19
GreenConnection

Waarschijnlijk wolluis. Als je de plant slechts enkele weken hebt, zou ik terug gaan naar de verkoper!

za, 24/10/2020 - 22:31
Petra2

Zijn dit op de foto hier beneden mogelijks ook wolluizen? Met het blote oog zie je minuscuul kleine puntjes maar als je het vergroot met de camera, zijn het kleine witte puntjes waar er een paar van bewegen... Zo ja, dan heeft het zich al verspreid.

za, 24/10/2020 - 22:32
Petra2

Zijn dit op de foto hier beneden mogelijks ook wolluizen? Met het blote oog zie je minuscuul kleine puntjes maar als je het vergroot met de camera, zijn het kleine witte puntjes waar er een paar van bewegen... Zo ja, dan heeft het zich al verspreid.

za, 24/10/2020 - 22:36
Petra2

Hier nog een foto...dit keer van een alocasia zebrina...

za, 24/10/2020 - 23:26
GreenConnection

Alles goed schoonmaken rondom de planten, zowel potten als vensterbank. Op het blad en stengels de aangetaste plekken insmeren met (olijf)olie. En een klacht naar de verkoper!

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag