larven lavasteen Schefflera

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 22/05/2022 - 15:02
noahs

larven lavasteen Schefflera

Goedemiddag allemaal,

Sinds een week heb ik thuis een Schefflera op lavasteen staan. Vandaag bij het water geven kwam ik erachter dat er verschillende witte larven groeien op de lavasteen. Vooral als ik met mijn vinger over de lavasteen schraap, dan komen er hier en daar witte larven tevoorschijn. Ik heb de laatste tijd ook weer meer last van rouwvliegjes, waarvan ik de bron nog niet heb kunnen achterhalen. Kan het zijn dat de larven van de rouwvliegjes zijn en dat ze zich voortplanten in de lavastaan? Of zijn deze larven van compleet andere beestjes (zijn het uberhaupt larven of gekke witte wormpjes?). Ik heb de Schefflera voor nu maar even buiten gezet (zie foto). Ik heb ook een foto van één van de larven bijgevoegd (was een van de kleinere) op mijn vingertop. 

Bij voorbaat dank voor jullie ideeën!

Met vriendelijke groet,

Noah

zo, 22/05/2022 - 23:54
GreenConnection

Ik heb geen ervaring met planten op lavastenen, maar zou je adviseren terug te gaan naar het verkooppunt. De prijs van dit soort planten is dermate hoog, dat er best een garantie op mag zitten!

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag