Pachira

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 09/07/2018 - 21:37
Stefromy (anoniem geplaatst)

Pachira

Ik heb hulp nodig! Mijn plant staat op de perfecte locatie in mijn huis en groeide als kool, ik heb mijn plant denk ik 3 maanden geleden verpot in een grote pot juist omdat deze zo hard groeide. Ongeveer 2 maanden geleden kwamen er steeds meer gele blaadjes. Ik dacht eerst waarschijnlijk een klap gehad heeft even tijd nodig toen kwam ik erachter dat ik bladluis had. Speciaal spul gekocht en plantenvoeding want het gaat steeds slechter. Ik heb het idee dag de bladluis weg is maar de blaadjes blijven maar uitvallen. Het rare is dat er ook nieuwe blaadjes groeien. Zo langzamerhand wordt de boom steeds leger en ik weet niet meer wat ik kan doen... iemand tips?

ma, 09/07/2018 - 21:41
GreenConnection

Jammer van die dwarsgeplaatse foto'.Doe er wat aan, aub

Hoeveel water geef je? Hoever staat de plant van het raam af?.

ma, 09/07/2018 - 22:09
Stefromy (anoniem geplaatst)

Nou nou, zo werden ze geplaatst dus naar mijn weten kan ik dat niet aanpassen. Ik geef gemiddeld 2x in de week water a 1.7 liter ongeveer. Staat circa 2 meter van raam af schuin in de hoek ( dus niet gelijk langs rsam) met luxaflex dicht en soms half open.

ma, 09/07/2018 - 22:31
GreenConnection

Luxaflex dicht of half-open is voor elke plant te donker.

Heeft de pot afwateringsgaten?

di, 10/07/2018 - 20:00
Stefromy (anoniem geplaatst)

Ik heb ze ook wel is open, maar minder nu met dat warme weer. Geen afwateringsgaten of hydrokorrels

di, 10/07/2018 - 20:27
GreenConnection

Dan zou ik de plant eens uit de pot halen. Mogelijk staat er water onderin en stierven de wortels door zuurstofgebrek. Zet je plant in een binnenpot,met gaten zodat je overtollig water kan afvoeren.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.