Pachira redden van de dood

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 27/02/2019 - 09:48
Swier050

Pachira redden van de dood

Hallo allemaal,

Bij ons op het kantoor hebben wij een pachira. Deze heeft het jaren goed gedaan, alleen heeft hij naar alle waarschijnlijkheid in het najaar veel te veel water gehad. Hij liet wat bladeren vallen. Hierdoor hebben mensen de plant weer water gegeven, want men denkt vaak dat als hij bladeren verliest hij water nodig heeft, wat heeft gezorgt voor een averechtse werking.

Ik heb er voor gezorgt dat de kluit helemaal is opgedroogd, en heb een waterindicator geplaatst zodat duidelijk is of de kluit nog nat/vochtig is. Ik heb aangegeven dat de meter minimaal een aantal dagen rood moet zijn voor hij weer water mag hebben. Hij heeft een week of drie geen water meer gehad en toen weer een flinke scheut. Hij is nu weer aan het herstellen. Het uitvallen van bladeren is inmiddels gestopt en bij twee takken komen nu weer nieuwe bladeren.

Twee andere takken waren inmiddels helemaal kaal en heb ik deels terug gesnoeid omdat hij anders ook te groot zou worden. Ik hoop dat hierdoor er weer een compacte en volle boom weer terug komt.

Heeft iemand van jullie een idee hoe lang het kan duren voor er nieuwe zijscheuten ontstaan bij de gesnoeide takken?

Alvast bedankt!

wo, 27/02/2019 - 15:45
GreenConnection

Zo te zien, komt het bladverlies niet door teveel water (het is een moerasplant), maar door lichtgebrek. Jonge en stevige scheuten onstaan alleen op een voldoende lichte plek. 

do, 28/02/2019 - 07:23
Swier050

Hoi GreenConnection,
Bedankt voor je antwoord. Ik hoor tegenstrijdige berichten m.b.t. het watergeven. Hij houdt van veel water (moerasplant zoals u aangeeft) maar houdt er niet van om constant natte voeten te hebben. Dat er te weinig licht is twijfel ik enigsinds aan aangezien de ramen op het westen staat, dus vrij veel licht.

Hij is dit gaan doen nadat er iemand het boompje elke dag een scheut water heeft gegeven twee weken lang.

Hoe lang zou het kunnen duren voordat er nieuwe scheuten ontstaan, mits voldoende licht? Weken, maanden?

do, 28/02/2019 - 07:39
GreenConnection

Ik schat enkele weken.

do, 28/02/2019 - 10:54
Swier050

oke bedankt! we zullen afwachten!
Heb ook een kegel voeding gegeven. Hierdoor krijgt de plant langzaam voor minimaal 6 maanden voeding bij schenkbeurten. Hij lijkt hier ook goed op te teren.
Voorheen kreeg hij geen voeding, alleen koude koffie en thee. Lijkt mij niet heel gezond ;-)

do, 28/02/2019 - 22:44
GreenConnection

Mogelijk, was dat dan 1 van de oorzaken van de achteruitgang!

Onderwerp gesloten