Palm met wolluis?

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 12/09/2020 - 13:03
habakuk13

Palm met wolluis?

Beste lezer,

ik heb een palm (Dypsis Lutescens) met witte spikkels op bladeren en onderaan de stengels. Ik vermoed dat dit wolluis is en behandel de plant met een mengsel van water met spiritus. Dit spuit ik op de plant. Al bijna 2 weken. Ik zie het niet echt minder worden.

Mijn vraag is: moet ik dit blijven volhouden of moet ik iets anders gaan proberen? Intussen heb ik begrepen dat de wolluis veroorzaakt is door tocht. 

Graag hoor ik wat ik kan doen.

met groet, Habakuk

za, 12/09/2020 - 23:02
GreenConnection

Smeer de stengels en aangetaste bladeren in met (olijf)olie en herhaal dit na een aantal dagen.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.