Wat voor ziekte of schimmel heeft mijn plant?

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 03/03/2017 - 15:25
Samsam

Wat voor ziekte of schimmel heeft mijn plant?

Hallo mede plantenliefhebbers,
Ik ben nieuw op dit forum en heb nog geen ervaring met het plaatsen van foto's. Het zou dus goed kunnen dat ik het niet helemaal goed doe. Als er een plek is waar ik mijzelf voor kan stellen hoor ik dat graag (ik kon het zelf niet vinden!)
Graag zou ik jullie hulp inschakelen bij het identificeren van een probleem dat ik zojuist heb geconstateerd bij mijn Aeschynanthus marmoratus. De plant lijkt het prima naar zijn zin te hebben en bloeit zelfs. Toch is er iets mis want er zitten rare lichte plekken op een aantal bladeren. Op de onderkant van de bladeren is niets te zien. Ook is de structuur van het blad niet anders bij de lichte plek. Er is niets te voelen. Het lijkt op een bladziekte of schimmel, maar ik heb geen idee wat het precies is. Wie kan mij vertellen wat dit is?

Wat voor ziekte of schimmel heeft mijn plant?
vr, 03/03/2017 - 17:15
GreenConnection

Kalkvlekken of een residu van een spuitmiddel van de teler.

vr, 03/03/2017 - 17:53
Samsam

Greenconnection, bedankt voor je antwoord! Op de foto lijkt het inderdaad op residu of kalkvlekken. Toch denk ik niet dat dit het is. De vlekken zijn niet weg te krijgen, het zit echt in het blad.
Ik heb het blad net ook tegen het licht in bekeken en zag dat er op de lichte plek meer licht doorheen scheen (zie foto). Zou residu van een of ander middel dit soort schade kunnen aanrichten? Of is dit toch een ziekte of schimmel?

Wat voor ziekte of schimmel heeft mijn plant?
vr, 03/03/2017 - 22:15
GreenConnection

Eerlijk gezegd, heb ik geen idee wat dit is. Residu of kalkvlekken lijken het mij niet.

za, 04/03/2017 - 00:07
Batdah

Zonnebrand?

za, 04/03/2017 - 06:53
daucus

Dit hoort toch gewoon bij deze plant. Marmoratus betekent gemarmerd.

za, 04/03/2017 - 10:51
Samsam

Bedankt voor de reacties! Fijn dat jullie zo meedenken. Ik heb eigenlijk geen idee of het zonnebrand zou kunnen zijn. Dit moet dan bij de kweker al gebeurd zijn, want ook aan de schaduwkant zitten deze vlekken.
Het klopt inderdaad dat deze plant een gemarmerd patroon heeft, dit staat echter los van de witte plekken zoals op de foto te zien is.
Ik denk dat ik voor de zekerheid alle bladeren met vlekken verwijder. Dan hopen dat het wegblijft..

za, 04/03/2017 - 14:01
daucus

Zie nou pas de aantasting. En nee, dit is niet normaal.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag