Welke soort Asparagus is dit?

11 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 10/11/2017 - 15:05
AnneBerkh

Welke soort Asparagus is dit?

Beste mensen op dit forum,

Weet iemand misschien de naam van deze Asparage?

En weet iemand of het mogelijk is om deze plant in tweeen te splitsen?

Ik meen me te herinneren dat deze plant een kwetsbaar wortelgestel heeft, klopt dat? Bij het overpotten gaat er altijd wel iets dood, hoe voorzichtig ik het ook doe.

Met vriendelijke groet,

Anne

PS Neemt mij niet kwalijk maar het was wel een hele zoektocht om op dit forum in te loggen, en dat dan ook nog slechts voor een dag! Is het misschien mogelijk dat iemand mij laat weten hoe ik weer permanent kan inloggen? Want als ik morgen een reactie krijg van iemand, en als ik daar op wil reageren, moet ik weer opnieuw voor 1 dag inloggen. Ik heb elke zoveel maanden wel weer eens een vraagje.

Ik weet niet of de webmaster dit berichtje leest, zou hij/zij dan misschen een berichtje naar mijn e-mailadres kunnen sturen met instructies? Bij vooraat vriendelijk dank voor de moeite.

PS ik las: U kunt het ontvangen van een kennisgeving e-mail aan of uitzetten op uw profielpagina. Dit lukt niet. Probeert u het zelf maar.

Asparage
vr, 10/11/2017 - 15:06
AnneBerkh

,

vr, 10/11/2017 - 15:16
AnneBerkh

Met de nodige moeite is het toch nog gelukt mijn vraag te posten. Gelukkig maar want het kost op deze manier wel erg veel tijd. Vriendelijke groet, Anne

vr, 10/11/2017 - 15:14
GreenConnection

Asparagusinfo-icon myriocladus. De plant lijkt me nog te jong om te splitsen. 

vr, 10/11/2017 - 15:29
AnneBerkh

Schijn kan bedriegen want zo jong is de plant toch niet meer. Ik heb hem al vele jaren. Alleen, hij stond altijd erg donker, en deed toen niet veel. Nu staat hij 5 jaar op een lichte plek en explodeert hij zowat. Elk jaar komt er een dikkere scheut, de plant past bijna niet meer in mijn huiskamer. Daarom heb ik hem omgedraaid. De grote scheut staat nu tegen de muur, anders vult hij mijn halve huiskamer. Ik vind dat niet prettig voor de plant, dat de scheut niet vrij kan vallen maar gedwongen omhoog wordt geduwd. Jammer dat hij zo enorm groot wordt want hij is niet erg mooi zoals hij nu staat. Omgedraaid is hij mooier maar de scheut komt wel een meter mijn huiskamer binnen. Dat gaat ook niet.

vr, 10/11/2017 - 15:38
GreenConnection

Zo op de foto te zien, is het groeipunt te weinig vertakt om te kunnen scheuren. Dat bedoelde ik met te jong.

vr, 10/11/2017 - 16:08
AnneBerkh

Aha, op die manier.
Vriendelijk dank voor uw reacties nog.

Scheuren gaat dus niet. Maar zou ik hem wellicht kunnen snoeien? Als dat mogelijk is, hoe ga je dan te werk.Kun je gewoon een stuk van een scheut afknippen?

za, 11/11/2017 - 09:26
AnneBerkh

Beste mensen op dit forum,

Ik heb nog een vraag over deze plant. Doordat hij veel licht krijgt is hij zo groot geworden dat hij eigenlijk niet meer in mijn kamer past. Eén stengel hing bijna horizontaal in de kamer, waardoor ik er steeds omheen moest lopen. Daarom heb ik hem omgedraaid, die stengel staat nu verticaal tegen de muur aan. Maar daarmee is het model van de plant niet meer mooi. Mijn vraag is of het mogelijk is de plant te snoeien. Ik heb er geen verstand van maar kan me herinneren dat een tuinman onze rozenstruiken vroeger snoeide door er een stuk vanaf te knippen. Zou ik zoiets ook met deze plant kunnen doen? Ik hoop dat iemand mij kan helpen want het is jammer als ik deze plant weg moet doen enkel omdat hij te groot is.
Vriendelijke groet, Anne

za, 11/11/2017 - 10:48
GreenConnection

Elke stengel kun je fatsoeneren door er delen van af te knippen. Een hele stengel die in de weg zit ook. De plant zal er geen last van ondervinden.

za, 11/11/2017 - 11:57
AnneBerkh

Een hele stengel is zo groot bij deze plant dat het bijna pijnlijk wordt om zo'n groot deel van de plant af te knippen. Hoewel het misschien beter zou zijn. Maar misschien valt er iets te bereiken door een deel van een stengel af te knippen. We gaan het bekijken. Nogmaals vriendelijk dank voor uw hulp.
Anne

zo, 12/11/2017 - 20:46
Beaugarden (anoniem geplaatst)

Een optie is om de plant een grotere pot te geven met verse grond. Scheuren is nog niet zo eenvoudig omdat de vlezige wortels waarschijnlijk de hele pot vulllen. Uiteindelijk zal splitsen onvermijdelijk worden, maar misschien is dat makkelijker wanneer na het verpotten nieuwe uitlopers zijn gevormd.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag