Wie weet de naam van deze plant

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 22/11/2016 - 00:39
Wilkas

Wie weet de naam van deze plant

Kan iemand mij de naam van deze plant vertellen.
Ik wil de naam weten om een antwoord op onderstaande vraag te zoeken, maar misschien weet een van jullie het antwoord ook. Het broertje/zusje van deze plant is onderaan lelijk geworden en ik wil graag weten of ik de plant kan afsnijden en daarna het bovenste deel weer in de aarde kan zetten(zoals bij b.v. een cactus. Of moet hij eerst op water gezet worden voor de wortelvorming?
Al vast bedankt.

Wie weet de naam van deze plant
di, 22/11/2016 - 01:15
GreenConnection

Dit lijkt me Sansevieria francisii. De kans dat de voorgestelde stekmethode werkt is niet groot. Op water is voor een Sansevieria niet een geschikte manier.

do, 24/11/2016 - 10:11
GreenConnection

-@wilkas: mee eens?

do, 24/11/2016 - 21:44
Carib

Mijn gok zou zijn een Aloë variegata. Ik ben geen vetplantendeskundige, maar ik denk dat je die niet kunt stekken met een topstek, maar alleen met stekken van zijscheuten als die verschijnen.

vr, 25/11/2016 - 08:55
GreenConnection

ik zou de hoogte van de plant wel willen weten.

vr, 02/12/2016 - 13:23
gasteria

Een prachtige plant. Lijkt me een gasteria. Wellicht een kruising, G. bicolor x G. disticha o.i.d. Vermeerderen door bladstekken (duurt erg lang) of door het bovenste deel van de plant te stekken. Goed schoonmaken en laten drogen. In matig tot droge grond laten bewortelen. Stekken in water leidt meestal tot rotting.

zo, 18/12/2016 - 14:12
Wilkas

Bedankt voor jullie reacties. Gezondheidsproblemen hebben me helaas weggehouden van de PC, vandaar mijn late reactie. Ben er nog niet helemaal uit of het nu een Sanseveria- of een Aloë- variëteit is. Ik neig meer naar een Aloë toe, omdat mijn plant meer bolvormige bladeren heeft, terwijl de sanseveria meer holle bladeren heeft (zover ik het kan zien op diverse google afbeeldingen). De bloeiwijze komt overeen met die van de Aloë. Hoewel er ook veel overeenkomsten zijn met de bloei wijze van de Sanseveria. Als de plant weer gaat bloeien ga ik nogmaals de bloemsteel vergelijken met de plaatjes,nu moet ik in mijn geheugen graven. De plant op de foto is een nakomeling van de plant waar ik de vraag voor stelde. Aan de voet van de oude plant kwam een klein stekje, die heb ik los gepeuterd en in de aarde gezet. Deze is uitgegroeid tot de plant op de foto. Maar omdat de andere plant erg lelijk / scheef is geworden en er een herinnering aan de plant zit, wil ik deze wel graag behouden. vandaar mijn vraag. Voorlopig laat ik de plant maar (in al zijn lelijkheid) staan.
Nogmaals bedankt voor de reacties.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag