Yucca gele, krullende bladeren

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 07/01/2018 - 14:50
BS230

Yucca gele, krullende bladeren

Beste forumleden,

Sinds enkele maanden gaat mijn Yuccainfo-icon hard achteruit en weet ik niet meer wat ik moet doen. Ik lees op verschillende websites andere tips heb dringend advies nodig om de Yucca te redden.

Mijn Yucca verliest snel zijn bladeren en niet alleen aan de onderkant, ook midden op de takken. De bladeren gaan hangen, worden geel, krullen naar binnen en daarna bruin.

Situatie:

De Yucca heb ik zo'n anderhalf jaar geleden gekocht. Hij staat ongeveer 1,5 meter van het raam. De hele wand van 5 meter is van glas, dus volgens mij voldoende licht. In de ochtend tot een uur of 11 schijnt de zon op de plant. Daarnaast is het gedurende de dag zo'n 18 graden in huis en in de avond 21 graden. Ik gaf de plant in de winter een longdrink glas water per twee weken en in de zomer een longdrink glas per week. Dit op aanraden van de verkopers. Omdat ik gelezen heb dat gele bladeren komen door teveel water, ben ik een maane gestopt met de watertoevoer. Dit helpt niet.

De aarde is droog, ook tot zo'n 20 cm in de pot.

Zoals op de situatiefoto te zien zijn de twee takken rechts op de foto al behoorlijk gestript van de bladeren.

Iemand een advies?

Bij voorbaat dank! Groet.

Yucca bladeren
Situatie
Blad
zo, 07/01/2018 - 19:27
Bat. Dah

Heeft de pot afwateringsgaten?

ik denk dat de plant veel te donker staat!, als ik de foto probeer uit te vergroten kom ik tot die conclusie!! Deze plant staat graag op een zonnige plaats zeker in de winter.

en ik denk dat je veel te weinig water geeft!

ma, 08/01/2018 - 16:25
Carib

Dat denk ik ook. Anderhalve meter van het raam is ver voor een plant die van veel licht houdt. Bovendien lijkt de plant heel groot op de foto, hetgeen betekent dat het grootste gedeelte van het schuin binnenvallende licht op de stam valt en niet op het blad. Ook lijkt de verhouding pot en plant en dus wortel-blad disproportioneel. Zit er wel een binnenpot in die sierpot?

Onderwerp gesloten