een afdak van groen

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 09/03/2019 - 15:27
Fred Rommens

een afdak van groen

Dag allen,

Wij hebben in de tuin een huisje staan, maar dan een huisje van steigerbuis. Daar zit nu nog een stoffen dak op, maar het is de bedoeling dat we de 'zij-muren' en het 'dak' laten begroeien.

De linker-zijwand en de linkerhelft van het dak zou een combinatie van een blauwe druif moeten worden met de Japanse Blauwe regen en de rechter-zijwand en de rechterhelft van het dak zou dan een Kiwi in combinatie met dezelfde Japanse Blauwe regen moeten worden.

Kan dat, is zo'n combinatie om uiteindelijk twee groene wanden en een groen dak, met ook nog eens lekkere kiwi's en druiven een bruikbare? uiteraard gaan we tussen de steigerbuizen eerst aan de slag met staaldraad om het de klimplanten mogelijk te maken ook daadwerkelijk het 'dak op' te groeien.

groet, Fred

za, 09/03/2019 - 16:12
Fred Rommens

bij deze de afbeelding van het steigerbuizen huisje

Groen huisje
za, 09/03/2019 - 16:14
GreenConnection

Dat kan wel, maar hou er rekening mee, dat je de druif elke winter moet snoeien, hetgeen in een gemengde beplanting mij erg lastig lijkt. 

zo, 10/03/2019 - 13:58
Fred Rommens

Ik heb inmiddels ook via Facebook reactie en daar wordt ons geadviseerd om de blauwe regen niet met de druif en Kiwi te combineren. De blauwe regen 'woekert' nogal en overwoekert dan waarschijnlijk de beide anderen.

zo, 10/03/2019 - 14:08
GreenConnection

Het zijn alle drie woekeraars, die je overigens met goed en regelmatig snoeien wel in toom kunt houden.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag