nieuwe klimplant tegen raster

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 18/05/2019 - 23:55
Lody

nieuwe klimplant tegen raster

Hoi,

Ik krijg een vrij lange nieuwe schutting waar ik aan de schaduwkant een klimplant tegenaan wil laten groeien.
Ik heb alleen een rvs-raster tegen mijn palen en bij de buren (de andere kant van de schutting(er zit 7 cm tussen) is het een combinatie van een rvs-raster en heide matten.

2 vragen
1 welke klimplant zou het goed doen zo in de schaduw. Graag iets wat wintervast is en bloeit(hoewel dat laatste me moeilijk lijkt me een schaduw plant)
2 hoe voorkom ik dat mijn klimplant zich een weg groeit door de heide mat van mijn buren. Zou ik er bv worteldoek tussen moeten doen?

Alvast bedankt voor de tips

zo, 19/05/2019 - 17:35
GreenConnection

Er zijn genoeg Clematisinfo-icon cultivars, die het goed doen in de schaduw en niet 'woekeren', mits je de planten op tijd terug snoeit.

wo, 22/05/2019 - 13:36
GreenConnection

@Lody: mee eens?

zo, 02/06/2019 - 21:26
Lody

Ik heb nu een klim hortensia genomen nadat ik een beetje rond gekeken had naar de Clamatis. Deze laatster kwam ik bijna niet tegen voor in de schaduw en de klim hortentia was hier voorradig.

Ze zijn niet zo groot dus moet even kijken hoe snel hij mijn schutting zal bedekken.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag