Mijn peperomia is ziek

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 19/05/2019 - 11:59
Wilke

Mijn peperomia is ziek

Een tijdje geleden begonnen de bladeren aan de onderkant geel te worden, ik dacht dat het misschien oude bladeren waren. Maar sinds een week of twee zie ik op andere bladeren bruine vlekken in het midden. En vanochtend vond ik een blad vol witte ‘korreltjes’, maar als ik inzoom op de foto lijken het meer op kleine witte beestjes.

Wat voor beestjes zullen dit zijn? En is het besmettelijk voor mijn andere planten? (Ik heb ze alleen op deze plant gevonden en maar op één blad) Ik vrees dat er geen hoop meer is voor dit plantje..

Witte beestjes
Gele bladeren en bruine vlekken
zo, 19/05/2019 - 15:28
GreenConnection

Het zijn vooral de ouder bladeren, die geel worden. Een blad gaat nu eenmaal niet eeuwig mee. Mogelijk wil de plant verse potgrond. Van beestjes krijg ik geen goed beeld.

wo, 22/05/2019 - 13:34
GreenConnection

@Wilke: mee eens?

wo, 22/05/2019 - 18:57
Wilke

Ik denk dat het toch een soort ziekte is en heb de plant voor de zekerheid apart gezet. Ik ga eens in de gaten houden of de beestjes zich verspreiden, want dan ga ik opzoek naar een nieuwe plant.

bedankt voor het meedenken!

do, 23/05/2019 - 21:39
Carib

Lijkt op trips. Eventueel eens goed met lauw water afspoelen onder de kraan.

do, 23/05/2019 - 22:02
Wilke

Het blad waar de beestjes op zaten is er vandaag afgevallen. Ik denk dat dat probleem zichzelf heeft opgelost ;)

Bedankt voor de tip carib!

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag