Engerlingen en onze beukenhagen

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 22/09/2002 - 14:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Engerlingen en onze beukenhagen

Help! Onze hele gazon zit vol engerlingen, op zich is dat niet zo'n ramp, dat valt wel te herstellen, maar nu zijn ze ook al enige tijd geleden aan de wortels van de vele nieuwe beukenhagen begonnen en zelfs de vorig jaar geplante bolsesdoorns moeten het nu ontgelden.
En we hadden de beukjes al een keer vervangen, omdat we niet wisten wat het was. STOM, weer dood.
Ze hangen gewoon aan de wortels.
Zijn er bestrijdingsmiddelen?(welk merk?).

groeten en veel dank Sabine

zo, 22/09/2002 - 14:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Sabine
Bij jullie is het nog erger dan bij ons, maar wij hebben ook heel veel engerlingen in de grasmat ,zo veel dat we de grasmat als een deken konden optillen.we hebben ze verzameld en aan kippen opgevoerd.alles opnieuw ingezaaid ,maar volgens experts helpt het niet.Deze beestjes zijn moeilijk te bestrijden maar via het algemeen forum op deze site heb ik informatie gekregen en men heeft mij folders over een behandelingsplan gestuurd ik geef je hun internetsite:www.brimexbio.nl veel succes helene

do, 10/10/2002 - 18:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

Er is een bedrijf wat larven levert die engerlingen als prooi zien en daarop pariciteren.Het bedrijf heet biobest.be en het product heet b green.

mvg p [dot] beversathome [dot] nl

vr, 08/11/2002 - 12:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Engerlingen in beukenhagen zijn de larven van meikevers. Er is geen goede bestrijding voor deze engerlingen. Ze zullen na een aantal jaren weer geheel verdwenen zijn. Een schrale troost voor de mensen wiens beukenhaag is opgevreten.

Engerlingen in grasland en gazons kunnen van zeven verschillende soorten kevers zijn. Het zijn allemaal verwanten van de meikever. Een aantal hiervan is echter wel te bestrijden met een biologisch middel: nemagreen. Dit zijn insectenparasitaire nematoden, ook wel aaltjes genoemd. De toepassing is niet eenvoudig en het succes valt of staat met de omstandigheden van het grasveld. Het bedrijf 'Insect Consultancy' heeft 25 jaar onderzoekservaring met de bestrijding van engerlingen. Het e-mail adres is:

h [dot] j [dot] vlugathetnet [dot] nl

vr, 06/06/2003 - 00:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mensen denken er goed aan: vorige week zijn de rozekevers massaal uitgevlogen (zie https://tinyurl.com/y2a8lpz5 voor herkenning kevertjes). Dit betekent dat velen van u last zullen hebben van engerlingen in uw gazon. Schade ontstaat doordat de engerlingen (keverlarven) zich voeden met wortels van planten en grassen. Secundaire schade wordt veroorzaakt door kraaien, kauwen, egels, mollen die het gazon overhoop halen op zoek naar de engerlingen.
De beste tijd voor de bestrijding van engerlingen is vanaf de tweede week van juli tot begin september. Zodra u schade merkt, dan kunt u parasitaire aaltjes inzetten. Engerlingen van de meikever blijft een groot probleem, maar is wel voor een groot deel te beheersen.

ma, 07/08/2006 - 14:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zo te zien, heeft u te maken met de meikever.

Larven (engerlingen) hebben een cyclus van 3 jaar ondergronds. Behalve onder buxusinfo-icon kunt u ze overal aantreffen. Echter: de larven hebben beuken hoog in hun menu staan.

Bestrijding is moeilijk maar niet onmogelijk. Surf op internet bij Google met de titel: biologisch bestrijding van engerlingen of neem contact met https://tinyurl.com/y4hvr3sb De heer Vlug is een onafhankelijke deskundige en verkoopt geen producten, maar zal u wel goed kunnen adviseren omtrent de bestriding van de larven.

ma, 07/08/2006 - 15:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

U antwoordt op een artikel van 3 jaar geleden! Lijkt me handiger een nieuwe topic te starten!

Onderwerp gesloten