Help! mijn Boskoop Glorie druif gaat dit jaar helemaal niet goed

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 05/08/2019 - 12:59
Antonella

Help! mijn Boskoop Glorie druif gaat dit jaar helemaal niet goed

Hallo, al jaren geeft mijn Boskoop Glorie druif heel veel mooie en zoete druiventrossen. Vorig jaar had ik er zo veel dat ik de hele buurt van druiventrossen heb voorzien en kon ik ook een aantal potten druiven jam maken. Dit jaar echter gaat het helemaal niet goed. De plant is gezond, geen galmijt, geen meeldauw, geen schimmels op de plant zelf, maar de trossen? die vallen helemaal uitgedroogd van de plant of de bessen willen niet groeien. Krenten heeft bij deze soort geen zin, de bessen zitten normaal gesproken dicht tegen elkaar aan. Ik knip altijd in het voorjaar elke tweede groeiende tros aan dezelfde tak om er voor te zorgen dat elke tros goed kan groeien. Dit jaar wil niets helpen. Weet iemand wat er aan de hand is? Komt het soms door het te warm weer van de afgelopen tijd?

uitgedroogde trosjes
slechte groei
slechte groei en uitgedroogde besjes
ma, 05/08/2019 - 14:10
GreenConnection

Warmte kan de druif prima hebben, maar de combinatie warmte en hoge luchtvochtigheid is waarschijnlijk de boosdoener.

ma, 05/08/2019 - 14:35
Antonella

OK, dank voor uw reactie. Dus er is dit jaar niets meer aan te doen. Redden wat er te redden valt, hopelijk hou ik een paar goede trossen aan over :-)

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.