Lieveheersbeestjes

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 22/09/2002 - 12:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Lieveheersbeestjes

We hebben geen moestuin, maar willen wel ecologisch luizen bestrijden; wie weet hoe je aan larven van lieveheersbeestjes kunt komen?

zo, 22/09/2002 - 12:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
Je kunt in het voorjaar lieveheerbeestjes aantreffen in bodembedekkers.Ze komen dan uit de winterslaap.
Laren vangen lijkt mij niet zo handig als je niet weet waar ze zitten.
mvg,p.bevers velt bladel

zo, 22/09/2002 - 12:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ook oorwurmen zijn gek op luizen.
Als je omgekeerde bloempotjes in je tuin hangt met wat gras of stro erin, dan vinden ze dat een prima schuilplaats. Terwijl jij slaapt doen deze rakkers hun werk voor je.
Geduld is een schone zaak. Wacht rustig af. Als er luizen zijn, komen de lieveheersbeestjes vanzelf.
Harrie Krens Velt.

zo, 22/09/2002 - 12:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

je kunt ook lieveheersbeestjes kopen. In de omgeving van het Westland bijvoorbeeld zijn verschillend tuincentra die ze verkopen. Ook op internet kun je adressen vinden die lieveheersbeestjes verkopen. Vorig jaar heb ik ze zelf een keer gekocht.

zo, 22/09/2002 - 12:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Goeie dag beste lezer, enkele dagen geleden kwam iemand vragen om witte bonen met een soort monstrans in met in het midden een kruis. Deze man kwam met de vraag deze te vermeerderen, echter ik heb er hoogstens een keer horen over praten. Weet iemand van het forum er meer over ? Van harte dank
wim [dot] pauwelsatpandora [dot] be

do, 24/04/2003 - 17:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Volwassen lieveheersbeestjes mogen niet meer worden geimporteerd. Je kunt ze wel lokken door luizen op de planten te laten leven. Als het er te veel worden kun je plaatselijk met een selectief middel ingrijpen. Spruzit (biologisch) helpt ook maar dan is alles wat er op de plant leeft dood incl natuurlijke vijanden. Gaas en zweefvliegen kunnen ook heel wat luizen aan. Let op mieren. Zij zullen de luizen tegen natuurlijke vijanden beschermen.

Linda

wo, 23/06/2004 - 11:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb een aantal weken geleden lieveheersbeestlarven besteld via internet. Ik heb ze uitgezet en mede door de mieren ook uit de buurt te houden is mijn klimop nu zo goed als luizenvrij. Het was niet goedkoop, maar ik wilde gewoon eens kijken wat er gebeurt. De larven zijn zich nu aan het verpoppen en hoe het nu verder gaat is nog maar afwachten (larven kunnen niet wegvliegen, lieveheersbeestjes wel), de eerste slag is gewonnen in elk geval. De larven heb ik besteld bij https://tinyurl.com/y3pw9byj

ma, 20/03/2006 - 16:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb er nog wel een paar voor u in de aanbieding! Mijn kamer zit -ongewenst!- vol met lieveheersbeestjes! Waar ze vandaan komen weet ik niet, maar ik vind ze overal; in mijn kast, op de vloer, op het raam, in mijn bed, tegen de muur, aan het plafond, achter boeken in de boekenkast, in mijn kleding en in mijn schoenen... Dit gaat nu al ongeveer 6 weken zo door, en ze blijven naar komen, maar waarvandaan weet niemand...

Ik lees overal van alles over lieveheersbeestjes ALS ongediertebestrijding, maar hoe kan ik de lieveheersbeestjes zelf bestrijden? Als iemand tips heeft, hoor ik het graag, want ik heb er nu schoon genoeg van! Ik heb liever lieveheersbeestjes dan spinnen, maar dit is ook erg vervelend.

Alvast bedankt,

Ellen Jansen

za, 29/04/2006 - 15:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

ze zijn soms te koop bij tuincentra, tevens worden zE gebruikt in kassen als natuurlijk verdelging middel

Onderwerp gesloten