luizen in mijn brocolliroosjes

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 17/06/2004 - 09:29
sbreeman

luizen in mijn brocolliroosjes

Help ik wilde gisteren brocolli eten uit mijn eigen tuin, nu zaten er onder de roosjes een grijze krioelende laag van grijze luizen, wat kan ik daar tegen doen.
Ik heb nu nieuwe kleine plantjes neergezet,kan ik die ik iedere dag met een plantenspuit spuiten met ddarin een aftreksel van knoflook tegen de luizen of moet ik dat op de grond spuiten.
Het recept stond ook op deze site.wie helpt me?
gr sheilanda

vr, 18/06/2004 - 01:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Biefstukje aan de poes geven.

za, 19/06/2004 - 10:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

beste john,
Grapje zeker, ik heb geen poes, en wat heeft een poes nu met luizen te maken?
gr sheilanda

zo, 20/06/2004 - 12:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Elk voorjaar planten alle dieren zich voort. Ook de bladluis. Bladluis zuigt sappen van planten op. Hoe zachter de stengel hoe liever het ze is. Nieuwe loten en jonge plantjes zijn dus "de klos".
Dus ook je tuinbonen etc. Uiteraard hebben ook bladluizen hun voorkeuren en hun niet zo aantrekkelijke omgeving. Zo hebben ze een hekel aan de geur van venkel, afrikanen en uien. Het samen planten van deze groenten is dus raadzaam: een rij wortelen, een rij (plant)uitjes; of een rij wortelen en een rij afrikanen is ook een prachtig gezicht.
Uiteraard is dit geen garantie dat je geen last hebt van de bladluis, maar het vermindert de kans. Door het uitbreken van de zachte toppen van tuinbonen haal je het aantrekkelijkste deel van de plant voor bladluizen weg. Door vroeg te plante (eind februari) is de plant al te hard als de bladluis zich masaal ontwikkelt.
Bij erge aantasing door bladluis maken wij gebruik van een aftreksel van tabaksstelen (verkrijgbaar bij dierenbenodigdheden)(tegen bloedluis bij kippen). Even een paar dagenm laten trekken en daarna het aftreksel met een handveger sprenkelen over de toppen.
Succes: Groenten uit eigen (biologische) tuin zijn gecontroleerd gegroeid en hebben veel meer smaak.

Onderwerp gesloten