Welk hekwerk past het beste bij mijn tuin?

Je hebt nog geen hekwerk of je wil je huidige hekwerk vervangen door iets nieuws. Dit kan allemaal maar waar begin je er is zoveel informatie beschikbaar dat je het overzicht kwijt bent. Vaak is de indeling van de tuin af te leiden aan hoe je huis hebt ingedeeld.

Een draadhekwerk of juist een dubbelstaafmat
Er zijn verschillende hekken waar je uit kan kiezen en gaan vaak jaren mee, het is dus belangrijk dat je goed nadenkt over wat je wil. Een hekwerk biedt privacy, zorgt ervoor dat er niet zomaar mensen in en uit lopen of als je kleine kinderen hebt dat ze veilig kunnen spelen in de tuin.
Een hek wat momenteel erg populair is, is het draadhekwerk. Het hek is lichter gemaakt waardoor je materiaal bespaard en dus duurzamer bent. Het hek is uitermate goed geschikt voor begroeiing van bijvoorbeeld een klimplant of heg. Hierdoor zorg je voor meer privacy in de tuin en kan je in de zomermaanden heerlijk ongestoord genieten van je privacy.
De dubbelstaafmat 6/5/6is een anderhekwerk wat erg in trek is. Dit hek is opgebouwd door 2 horizontale spijlen met daartussen de verticale spijlen. Dankzij het laswerk en de horizontale en verticale spijlen biedt dit hekwerk stevigheid. Er wordt een speciale poedercoat aangebracht waardoor het niet roest en dus langer meegaat, hierdoor heb jij er nog langer plezier van.

Regels, waar hou ik rekening mee met het plaatsen van een nieuw hek?
Bij het plaatsen van een nieuw hek is het goed om op de hoogte te zijn van de regels omtrent plaatsing. Er zijn een aantal regels en wetten waar je rekening mee dient te houden.

  • Zo mag het hek alleen op de erfgrens staan van jou en de buren of in de eigen tuin. Dit klinkt logisch, maar is belangrijk om dit goed uit te zoeken, plaats een hek altijd in goed overleg met andere omwonenden om burenruzies en conflicten te voorkomen
  • Het hek in de achtertuin mag niet hoger zijn dan 2 meter, dit is bepaald door de gemeente en wettelijk vastgesteld. In de voortuin gelden andere regels en kan per gemeente verschillen omdat dit het straatbeeld aantast.

Welk type hekwerk bij je past, hangt af van eigen smaak en toepassing. Wil je een strakke tuin, een tuin met een industriële look, een tuin die helemaal gemaakt is voor privacy of een combinatie van dit al? Bij MT Hekwerken vind je een ruim aanbod aan hekwerk en een passend advies van experts.

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Inrichting en onderhoud
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.