welke bladeren zijn eetbaar?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 20/06/2006 - 22:03
clarien

welke bladeren zijn eetbaar?

Ik zou graag willen weten welke bladeren en stengels van welke groenteplanten eetbaar zijn (bijv courgette, broccoli, komkommer maar ook bijv druif en braam)

wo, 21/06/2006 - 01:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit is heel uitgebreid hoor.
Druivebladeren die leggen ze op olie om nadien vannalles in te rollen om op te eten (of gewoon om dat ze groot en handig zijn)

Echt giftig zit er bij groente bladeren niet bij, maar of ze ook nog lekker smaken zal je zelf moeten oordelen.

Koreander blaadjes zijn lekker, maar de zaadjes zijn nog lekkerder, ook pas gekiemde zaadjes, niet alleen tuinkers, maar bijna alle bladgroenten zijn lekker als vers gekiemde zaadjes, vb, sla, tuinkers, peterselie, basilicum, dille, spinazie, bieslook, gewoon zelf experimenteren, nietwaar Greenconnection?

wo, 21/06/2006 - 17:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja ik ben zelf ook aan het experimenteren, vind bijv die grote broccoli bladeren eigenlijk zonde om weg te gooien, dus snipper ze als groente overal doorheen.

Maar ja wil m'n gezin ook niet per ongeluk vergiftigen natuurlijk.... ;-)

za, 24/06/2006 - 22:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kijk wel uit voor gekochte groenten; het blad kan resten van gif bevatten,omdat de teler er niet van uit gaat dat men ook de bladeren zal gaan gebruiken. Bij eigengeteelde groenten weet je wat je eet. Ja toch, Maanzaadje?

do, 08/03/2007 - 22:34
PrimaPotPlant

heyhey

ik heb geen idee of je dit berichtje nog gaat lezen:)

Maar wat leuk! en creatief. je hoort weinig mensen die courgettestengels eten, maar in frankrijk is het heel gewoon. Van heel veel soorten kun je blad en steel eten... gewoon wat nieuwe moestuinboeken nalezen :D of een boekje van peter bauwens, die is ook erg creatief in het bedenken van mooi en eetbaar

hoop nog wat van je te horen.

gr gijsbert

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag