bestrijden van plagen op balkon planten

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 26/05/2012 - 23:56
Dèzimor

bestrijden van plagen op balkon planten

hallo allemaal,

Ik vind elke keer van die witte hulsjes van bladluis op mijn balkon planten. Ik heb dit elk jaar ik zie alleen nooit bladluizen dus ik vraag me echt af waar die hulsjes dan vandaan komen? Aangezien ik er behoorlijk de kriebels van krijg wil ik er erg graag van af. Ik heb al gespoten met spul maar dit tast de plant vaak enorm aan en die beestjes komen telkens terug. Ik heb groodmoeders trucjes ook al geprobeerd van oude spijkers/ centen in de grond steken, maar niets zorgt voor een plaagloze zomer.
Ik heb geen vogels op mijn balkon ik woon ook redelijk hoog waardoor ik eigenlijk geen idee heb hoe ze er komen. Elk jaar heb ik er last van vooral op de nieuwe planten. vorige jaar had ik er groene rupsen bij waardoor ik die paar planten die ik had maar weggedaan heb, dit is alleen wel erg jammer! Vooral omdat de zon en schaduw op mijn blakon zo goed is dat ik elke bijna dode plant binnen no time weer in volle bloei krijg. maar dan komen die rot beestjes weer. ik doe altijd nieuwe aarde in de potten zo gauw ik ze verpot of plant dus daar ligt het ook niet aan denk ik. ik heb advies ingewonnen bij het tuincentrum die adviseerde om de grond goed te bemesten wat in het begin zeker hielp maar nu na een maand of 2 heb ik er dus weer beestjes bij. de mest korrels zouden het minstens 6 maanden moeten doen, dus volgens mij kan het daar niet aan liggen. hij had het ook over sluipwespen enzv alleen dat vind ik wat eng omdat ik nogal heftig reageer of insectbeten en hun afscheidingen/vloeistoffen.
Dus al met al zijn er meerdere redene dat ik zo graag van die beestjes afwil.
Wie kan me helpen?!
alvast heel erg bedankt!

zo, 27/05/2012 - 00:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een foto van die witte hulsjes lijkt me handig.

zo, 27/05/2012 - 09:13
monet

Bladluizen kan je bestrijden met een harde straal water of een aantal tenen look in 1 l water 2 dagen laten trekken. Dan zeven en verdunnen en spuiten maar. Je planten ruiken dan wel een tijd naar de look maar de bladluizen zijn weg hoor. Zelf doe ik meestal niks want er komen toch lieveheersbeestjes af om ze op te eten.

zo, 27/05/2012 - 14:41
birdwatcher

planten en dieren horen bij elkaar als je dit niet wil moet je geen planten nemen

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag