beukenhaag

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 05/07/2006 - 17:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

beukenhaag

Beste lezer,

Bij mijn sinds 3 jaar geplante beukenhaag gaan sinds ca 4 weken spontaan enkele beukjes dood.

Het begint met het bruin worden van enkele blaadjes. Dit breidt zich uit totdat het gehele boompje er dor en dood uitziet.

Wat is er aan de hand? Iemand die mij de gulden tip kan geven?

do, 06/07/2006 - 04:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi anoniem,

de gulden tip weet ik niet. Ik weet wel dat mijn leihaagbeuken-haag behoorlijk te leiden heeft onder dit weer. niet alleen de laatste week. Ik geef elke boom dagelijks water om te voorkomen dat het erger wordt. Dat wat jij beschrijft had ik ook. Bij de intratuin zeiden ze dat het verdroging is. Het lijkt op verbrande blaadjes en als je er niet op tijd bij bent dan kun je zwaaien naar je haag. Laat je nog even weten als je weet wat het is?

Groet

AnneMerle

di, 26/06/2007 - 23:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Weet je zeker dat de planten doodgaan? Ook bij mij worden ze bruin (vorig jaar deden ze dat ook) maar onder de bast is het nog altijd groen. Het is echter geen gezicht, zo'n bruine haag. Heb je de beuken gesproeid met het hete weer? Bij mij lijken namelijk de planten die ik met de sproeier goed heb geraakt meer last te hebben dan de planten die achter het kippenhok staan en dus niet goed gesproeid zijn. Ik heb een idee dat het hiermee te maken heeft, zeker omdat bij mij in de buurt verder niemand last lijkt te hebben van dit fenomeen

di, 06/11/2007 - 17:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

volgens mij begint de herfst gewoon vroeger...

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag