Bladeren avocado

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 10/03/2018 - 08:51
Jildau

Bladeren avocado

Hallo allemaal!

Wij hebben twee avocado's (zelf gezaaid) die het tot dusver (ca. een jaar en ca en half jaar) erg goed hebben gedaan. De oudste is nu een meter hoog en vol in het blad. Terwijl het hier binnen erg droog is (ik woon in Noorwegen) heeft hij geen droge puntjes. De jongste staat wat in de verdrukking maar ik had gedacht die binnenkort te verpotten.

Nu sinds een week beginnen de bladeren opeens op een gekke manier te verkleuren. Het start in het blad bij het steeltje en werkt zich zo verder over het blad. Is dit een schimmel? Ik las dat Phytophthora ook in avocado's voor kan komen, is dat wat mijn avocado heeft? En wat zou ik er aan kunnen doen?

Groeten van Jildau

Ps. kleine plantje aan de kant is een appel, die gaan we deze zomer in de tuin zetten. Wij houden van zaai-experimentjes.

oud blad dat al een nachtje van de oudste plant af is en een die ik net heb afgebroken.
Hele plant
zwarte vlekjes langs nerven bij jongste avocado
ma, 12/03/2018 - 11:39
Jildau

Niemand een idee?

ma, 12/03/2018 - 12:15
GreenConnection

Lijkt me voedingstekort. Avocado's hebben nogal wat voeding nodig.

Heeft de pot afwateringsgaten?

di, 13/03/2018 - 07:45
Jildau

Het is een teracotta pot met afwateringsgaten op een schotel. Denk je aan een bepaalde stof die hij mist of algemeen voedingstekort (van alle belangrijke stoffen)? Ik ken de tekenen van groene nerven geel blad of andersom als voedingstekort maar niet zwarte vlekjes langs de nerven of zwarte vlekken in het blad.

di, 13/03/2018 - 14:40
GreenConnection

Heb je al gecontroleerd op spint aan de onderkant van de bladeren? Droge lucht bevordert spint en avocado is daar erg gevoelig voor.

wo, 14/03/2018 - 12:04
Jildau

Geen tekenen van spint of ander ongedierte, heb meerdere keren gespeurd. Ik heb een plant in huis die trips heeft gehad maar die lijken nu verdwenen te zijn na een aantal behandelingen met zeepsop en alcohol, en ook deze zie ik niet op de avocado. Ik heb hem nu extra voeding gegeven.. maar even kijken of dat effect heeft!

Onderwerp gesloten