Ficus elastica geel blad

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 09/03/2018 - 14:22
MikeyMike

Ficus elastica geel blad

Ik ben al enkele jaren in het bezit van een Ficusinfo-icon Elastica Robusta. Ik heb hem gekocht als een enkele spriet van 30 centimeter, maar het is inmiddels een forse, flink vertakte plant van zo'n 1,50 meter hoog geworden. 
Afgelopen jaar heb ik hem in april verpot. Dat heeft de plant enorm goed gedaan, want hij is enorm gegroeid. Sinds december heeft hij echter last van wat bladval: zo nu en dan wordt er een blad geel en het valt af. Ik geef hem in de winter veel minder water en in de afgelopen vijf/zes weken heeft hij helemaal niks meer gehad. Daarnaast krijgt hij in de wintermaanden ook geen plantenvoeding. Het zijn steeds de onderste, oudste bladeren die afvallen. Het overige blad ziet er nog fris en groen uit en ze vertonen geen tekenen van te weinig water, ze hangen niet slap o.i.d. De plant staat in een grote terracotta pot van zo'n 45 centimeter in doorsnede met onderin de pot een laag hydrokorrels. Het water kan vrij uit de pot stromen. 
Ik weet nu niet wat op dit moment het beste is: de plant nog steeds geen water geven, of juist weer wel (spaarzaam)? Voor zover ik weet, wordt geel blad immers veelal veroorzaakt door te veel water. 

vr, 09/03/2018 - 14:39
GreenConnection

Als het inderdaat om de oudste bladeren gaat is dat een heel natuurlijk proces. Een blad gaat natuurlijk niet eeuwig mee en wordt na een paar jaar vervangen door jongere. Van nature is deze Ficusinfo-icon een boom, die een forse (onbebladerde) stam vormt.

Je hoeft je geen zorgen te maken. Wel weer water gaan geven want het voorjaar en daarmee de groeitijd breekt aan.

vr, 09/03/2018 - 15:01
MikeyMike

Bedankt voor je reactie. Zo staat hij er momenteel bij! Naar mijn idee een gezonde plant. 
Ik vind het erg leuk dat ik hem al zo lang heb, en dat hij zich is gaan vertakken na een zomer op het balkon: dat is me bij nog geen enkele ficusinfo-icon elastica spontaan gelukt. 
Mag hij ook alweer wat voeding krijgen?

vr, 09/03/2018 - 15:18
GreenConnection

Ja hoor, dat heeft ie graag in het voorjaar!

vr, 09/03/2018 - 15:58
MikeyMike

Die Euphorbiainfo-icon is trouwens ook van mij (ik was mijn inloggegevens kwijt). Het lijkt mij dat als het rot is, dat het dan een zachte en vochtige plek moet zijn?

vr, 09/03/2018 - 16:25
GreenConnection

Vaak wel, maar doordat in de winter deze planten in rust zijn, is er niet zoveel vocht in voorraad.

Het kan nog steeds een vorm van verkurking zijn.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag