blauwe regen bladeren beginnen vlekken te vertonen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 01/06/2014 - 17:41
blondes

blauwe regen bladeren beginnen vlekken te vertonen

Ik heb twee weken geleden een blauwe regen gekocht (in pot). Na één dag heb ik hem verpoot. Ik heb het gat opgevuld met potgrond.

Na 1,5 week heb ik het draadrekje waar de plant aan vast zat, verwijderd en de takken tegen de schutting bevestigd (met opbinddraad). Hiervoor heb ik de takken/scheuten wel een beetje heen en weer moeten bewegen.

Dat was drie dagen geleden. Nu begint het jonge blad op heel veel plaatsen donkere vlekken te vertonen, en sommige bladeren krijgen gaten (ze zien er een beetje aangegeten uit).

Wat zou er mis kunnen zijn? Heb ik iets verkeerds gedaan? Of is de vele regen van de afgelopen week misschien de schuldige? Zou ik bij moeten mesten, of is het toch beter om daarmee te wachten totdat de bloei voorbij is?

blauwe regen bladeren beginnen vlekken te vertonen
zo, 01/06/2014 - 20:10
GreenConnection

Het lijkt me hetzelfde probleem als hier: https://tinyurl.com/y5xs4zn3

zo, 08/06/2014 - 14:28
GreenConnection

mee eens?

ma, 09/06/2014 - 14:50
blondes

Beste Groeninfo,

Bedankt voor uw reacties. Ik hoop inderdaad dat dat het is.
Het enige verschil met de clematisinfo-icon is, dat er bij mij geen bruine vlekken onstaan, maar het blad lijkt wel blaasjes te vertonen en daarna vallen er gaten in. Het directe zonlicht zou een verklaring kunnen zijn, ook gezien het feit dat de plant net uit de winkel komt.
Hij vertoont op sommige plaatsen ook weer jonge scheuten, dus helemaal aan het afsterven is hij gelukkig niet!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag