bruin wordende bolconifeer

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 27/08/2007 - 17:49
susanna

bruin wordende bolconifeer

Wij hebben net onze voortuin opgeknapt en daarin twee grote bakken van hout 1.20 x 1.20 waarin ook een bolconifeer in het midden is geplaatst met eromheen éénjarig spul deze krijgen extra voeding en genoeg water echter de bolconifeer kan zijn draai niet vinden en word ineens bruin ( bruine plekken die groter worden) wij hebben de bakken gevuld met bemeste tuinaarde kan het liggen aan dat de conifeer iets mist qua voedingsstoffen? of misschien aan de extra plantenvoeding?

Met vriendelijke groet,

Susanna

ma, 27/08/2007 - 23:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik denk niet dat u iets fout doet. Van te weinig voeding is nog nooit een plant doodgegaan (nou ja, vooruit dan, misschien een heel heel enkele), ze groeien hooguit slecht of langzaam. De waarde van voeding voor de siertuin wordt schromelijk overschat, in de siertuin willen we juist bloei en veel planten reageren op veel mest door veel groei. Er is uiteraard geen tuincentrum die dat er bij verteld...

Terug naar uw conifeer. Op afstand kan ik uiteraard niet zien wat uw conifeer mankeert maar ga op zoek naar een aantasting. Als de planten erg nieuw zijn kan het het proberen waard zijn de leverancier aansprakelijk te stellen. Laat u niet afschepen met de populaire standaard smoesjes van het moment (extra mest geven, te nat weer, klimaat verandering). Helaas is het zo dat heel veel coniferen momenteel ernstig aangetast worden door, mogelijk, een schimmel epidemie. Dit is eerder in het ziekten en plagen forum besproken en ook wel te vinden op internet.

Ruud

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag