Bruine korrels op Pinus

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 10/09/2007 - 12:37
Kersten

Bruine korrels op Pinus

Ontdekte toevallig dat op een aantal taken van mijn Pinusinfo-icon trossen bruine korrels zitten (zie foto). Op die plekken laten de naalden los.
Iemand enig idee wat het is en hoe ik het kan bestrijden? Bvd.

Bruine korrels op Pinus
do, 13/09/2007 - 18:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit zijn, zo te zien de uitgebloeide bloemetjes, die niet bestoven zijn en dus geen kegel vormen. Ze vallen vanzelf af.

do, 13/09/2007 - 22:32
Annis

Dit hebben we ook in een Pinusinfo-icon. Als je zo'n trosje met korrels verwijderd zit er een of andere larve in. Het zit niet in alle trosjes. Maar wat het precies is weet ik ook niet.

Ann

za, 06/10/2007 - 17:48
Kersten

In denk niet dat het uitgebloeide bloempjes zijn. De trossen zitten vaak halverwege een tak. Wel allemaal op uitlopers van het laatste jaar. Zou het toch poep van een of ander beest kunnen zijn?

za, 27/10/2007 - 19:51
anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo allemaal,
Ik heb de paginas met ziekte van pinusinfo-icon doorgenomen omdat ook wij in onze tuin plotsklaps last hebben van bruine naalden en naaldval.
We hebben diverse soorten pinus en ook fijnspar al 5 jaar bij elkaar staan en dit jaar voor het eerst last van dit probleem.
Ook bij ons zijn de bruine korrels (op de grove den) verschenen, wat mij verbaasd is dat schijnbaar niemand hier antwoord op weet.
De bomen beginnen dramatisch kaal te worden (allemaal) en ik denk dat het de komende zomer opruimen wordt, en dan maar hopen dat het niet uit de grond komt.
De enige aanwijzing die ik nog kan geven is dat wij deze zomer een nieuwe pinus silvestri erbij gezet hebben, misschien dat deze ziek was?
Gezien de hete zomer 2 jaar terug lijkt het mij niet dat het een droogte probleem is maar wat dan wel?
WIE O WIE help ons?

za, 27/10/2007 - 19:54
ger1

Hallo ik was nog geen lid van deze site hierboven ben ik

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag