water geven aan Cycas revoluta

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 10/09/2007 - 10:34
deputy

water geven aan Cycas revoluta

Hallo, we hebben sind kort een Cycas revoluta aangeschaft, nu ik hem natuurlijk niet gelijkm dood wil laten gaan heb ik ff wat info voor verzorging gezocht.

Er wordt gezegd dat je de aarde licht vochtig moet houden...klopt dit en wat moet ik me daarbij voorstellen?...oftewel hoeveel keer per week moet ik water geven en welke hoeveelheid gebruik ik dan...?
Kan ik ook de bladeren nat houden door wat te sproeien ofzo..?

Zijn er nog andere dingen waar ik op moet letten of zijn er nog wat tips..?

De plant heeft tevens een paar bruine blaadjes, kan ik die gewoon wegknippen of eraf trekken?

Alvast bedankt.

Deputy

ma, 10/09/2007 - 12:05
werner1985

Hallo, ik ga je vertellen hoe ik het bij mijne doe, weet niet of het de juiste manier is maar hij maakt toch een nieuwe bladerenkrans aan dus. In het voorjaar tot najaar zet ik hem buiten..Volle zon altijd, als het warm is geef ik hem iedere dag water, niet te veel, gewoon dat de grond ins vochtig is en bij bewolkt weer doe ik juist hetzelfde maar dan om de twee a drie dagen..en hij doet het prima, groeit goed, heeft geen bruine bladeren en maakt er nieuwe aan dusja..normaal kun je die bruine bladeren wel afdoen hoor..
Werner

ma, 10/09/2007 - 23:16
ed ressiv

Precies zo doe ik het ook.
Hans

di, 11/09/2007 - 00:15
hent v

Hoi

ik geef de Cycas maar een keer in de week water en laat tussentijds de grond iets indrogen alleen dit jaar pas 5 keer water gegeven ( er is genoeg regen gevallen).
Nu heb ik wel een groot exemplaar met stam van 40 cm in een kuip van 70 L (zie voor foto de samenwerkingsbladen), ze kunnen wat beter tegen de droogte als ze in een grote kuip staan.

Gr Hent

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag