camelia met zwart blad

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 19/07/2004 - 19:44
moniek

camelia met zwart blad

camelia "Pink Perfection" dit voorjaar geplant (nu zo'n 50 cm hoog), krijgt zwarte bladeren die dan verdorren en afvallen. Hoe moet ik dat behandelen?

do, 22/07/2004 - 00:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het is te hopen dat U geen virus in de plant hebt want dan kunt U hem beter weggooien. Dit komt wel eens voor bij de Camelliainfo-icon.
Het kan ook zijn dat het een gedeelte van de bladeren is die hij vernieuwd maar dit zijn geen takken tegelijk. Iets meer informatie is nodig zoals heeft de plant te droog gestaan, hebben de jonge bladeren in de felle zon gestaan etc.

ma, 02/08/2004 - 13:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zwarte bladeren op een camelia kan duiden op het feit dat deze last heeft van "ster-roetdauw". Het zwart kan dan met een natte doek van het blad worden verwijderd maar keert steeds weer terug, als je het zwart laat zitten verdorren de bladeren inderdaad en kunnen ze zelfs afvallen.

Bij een gemiddeld tuincentrum hebben ze een bestrijdingsmiddel tegen sterroetdauw dat met de plantenspuit kan worden aangebracht, bij mij was het na 3 keer stevig besproeien (met telkens tussenperioden van 2 weken) geheel verdwenen.

Onderwerp gesloten