een aangetaste krulwilg

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 01/05/2005 - 13:37
francine steegs

een aangetaste krulwilg

Onze ca. 10 jaar oude krulwilg werd zoals normaal dit voorjaar mooi groen. In een week tijd is zowal het blad als de takken dor bruin geworden. Alleen aan de uiteinden is ie nog groen. Kan het dat hij last heeft van de klimop die op de stam groeit of is het een ziekte? Is er iets tegen te doen?

ma, 02/05/2005 - 00:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nou da's gek! De mijne heeft precies hetzelfde en ik wilde net een bericht op het forum plaatsen. Daar heb jij natuurlijk niets aan, maar toch....Zou het nog te maken hebben met die extreem hete zomer van twee jaar terug (kan ik me haast niet voorstellen...)?

di, 10/05/2005 - 21:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik was ook juist iets gelijkaardigs aan het zoeken, omdat onze Japanse Kerselaar ook dezelfde symptomen heeft. Absoluut niet mooi.
Daarom ben ik van plan hem drastig in te snoeien, zodat hij misschien meer krachten heeft om nieuwe takken te vormen.
Trouwen ik heb hem juist behandeld tegen bladluis, daar hij vorig jaar hard heeft geleden onder de bladluizen.
Indien er zich binnen de 3 weken geen verbetering voordoet, zal er niets anders opzitten dan hem uit te doen en iets anders te zetten.
Maar misschien kan iemand met een deskundige tip nog een paar bomen redden?

do, 19/05/2005 - 22:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als boomdeskundige zou ik u graag van dienst zijn om toch te komen met een goed en deskundig advies over de problemen die zich afspelen in uw boom. Maar de aanwezige info is erg weinig. Voorlopig zou het om een verwelkingsziekte kunnen gaan, een duidelijk symptoom is het naar beneden wijzen van de toppen van nieuwe scheuten.
U kunt via dit forum een vraag naar mijn e-mail adres plaatsen dan ga ik ervanuit dat we de boom kunnen redden.!

zo, 21/05/2006 - 23:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn krulwilg verliest veel bladeren en de bladeren zijn dor.
Kan dit door de droge weken komen die we plotseling hebben gehad. Weet iemand wat ik er aan kan doen?

Bedankt Eric

ma, 26/06/2006 - 23:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Onze krulwig is ook ongeveer 10 jaar oud. Hij heeft jaren gediend als klimboom voor onze kids, zonder ook maar één probleem naar groei en bloei toe. De boom wordt geregeld gebruikt door wilde duiven om er hun nest te maken.

Twee jaar terug is hij grondig ingesnoeid en herpakte vorige zomer redelijk goed. Dit jaar echter zijn de meeste takken bruin. Op enkele weken tijd is hij helemaal dor geworden. De blaadjes die afvallen zijn geel of bruin, en zijn op enkele kleine ronde gaatjes volledig intact. De groene scheutjes hangen er lusteloos bij, naar beneden wijzend. Er zitten op het eerste gezicht geen beestjes in.

Kan iemand me een hint geven ? Gaat dit over, of zou ik hem volgende winter verwijderen ? Er staat een kleine magnoliainfo-icon dichtbij, en ik zou die verplanten op de plaats van de krulwilg (om voldoende afstand tov de perceelgrens te hebben), tenzij de krulwilg nog kans heeft om erdoor te komen ...

Graag jullie mening. Bedankt.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag