Manieren om een woning meer duurzaam en groen te krijgen

We leven in een tijd waarin het woord ‘duurzaamheid’ centraal staat. Op de pot pindakaas staat dat de pinda’s op ‘duurzame’ wijze zijn gegroeid en de elektrische auto voor de deur is een ‘duurzaam’ alternatief voor de benzineauto. Er zijn echter nog steeds een aantal aspecten in huis die je kunt veranderen om het leven nog groener en duurzamer te maken. In dit artikel zullen we een aantal van die dingen bespreken.

Meer groen in huis
Het eerste wat je kunt doen, is natuurlijk om meer groen in huis te plaatsen. Er zijn steeds meer mogelijkheden om bloemen en planten in huis te zetten van allerlei soorten en maten. Niet alleen zorgen bloemen en planten in huis ervoor dat de lucht in huis beter wordt – je kent het proces van fotosynthese waarschijnlijk wel, maar ook is het een bewezen feit dat hoe meer groen je om je heen hebt staan, hoe beter je je voelt. Bloemen en planten maken jezelf als het ware duurzamer en je gaat langer mee.

Neem een nieuwe vloer
Een duurzaam alternatief voor vaak vervuilde vloeren is de gietvloer. Sowieso heb je bij een gietvloer maar weinig restmaterialen en gaat een dergelijke vloer lang mee. Je maakt hem makkelijk schoon en je hebt er geen zeep voor nodig. Ook dat is veel duurzamer dan een vloer die je met chemisch spul moet reinigen. En natuurlijk is het belangrijk om te vertellen dat een dergelijke vloer van kunststof ook makkelijk kan worden gerecycled als je na een aantal decennia klaar bent met de vloer.

Stook op de wind en zon
Het is ook belangrijk om mee te gaan in de tijd als het gaat om onze energiebronnen. Het is helemaal niet meer zo goed om onze energie uit fossiele brandstoffen te halen. Het is veel beter om bijvoorbeeld een aantal zonnepanelen op het dak te leggen of bijvoorbeeld om groene stroom te kopen uit het stopcontact. Er zijn altijd wel manieren om te verduurzamen op deze manieren.

Groen aan de buitenkant
Een andere manier om je huis of pand duurzaam te maken – en dit is steeds populairder – is om aan muurbeplanting of gevelbeplanting te doen. Steeds meer bedrijven, maar ook woningen, laten hun muren bedekken met planten of bloemen. Dat zorgt tegelijkertijd ook voor meer isolatie en maakt de stad waar een pand of woning staat een stukje prettiger om in te leven. Zoals je ziet: er zijn echt heel veel groene oplossingen te bedenken voor het groener maken en verduurzamen van een pand of woning.

Een biodiverse tuin
 Een ander belangrijk ding in ons land is het maken van een duurzame tuin. Je hoort soms weleens dat er weer bijen om het leven zijn gekomen vanwege boeren die hun oogst bespuiten. Dat kun jij tegengaan in jouw tuin. Zorg voor veel bloemen en planten waar bijen en vogels op afkomen. Je kunt van alles doen om een ecologisch vriendelijke tuin te maken. Samen maken we Nederland weer groen en duurzaam

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Duurzame Wereld
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag