gewone laurierkers

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 18/06/2005 - 00:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

gewone laurierkers

Hallo,
Mijn 30 jaar oude gewone laurierkers heeft sinds enkele dagen witte poederachtige uitslag aan de onderkant van de bladeren.
Het zit vast tegen het blad, het blad krult op en valt dan af. Ook heeft hij bruine droge vlekken op het blad. Het gaat vooral om het jonge blad. Zou het een ziekte of schimmel kunnen zijn of zou er iets bijgegooid kunnen zijn? Wie kan me meer vertellen? Bij voorbaat dank. Zie foto

do, 23/06/2005 - 16:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoi, bij mij hetzelfde geval, twee laurieren, die ik het het voorjaar gesnoeid heb, precies dezelfde beschrijving. Al het jonge blad heeft er last van. Ik hoop dat er iemand reageert en een oplossing weet.
groetjes

ma, 27/06/2005 - 19:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Aan Anoniem 2
We hebben nog steeds geen reacties, he? Mijn bericht is nog een keer geplaatst op 27-6 maar dan met een foto erbij.
Zien de bladeren van jouw laurierkers er hetzelfde uit?
Groetjes, Ted.

di, 05/07/2005 - 20:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

aan anoniem 1 ,

iemand vertelde me dat het meeldauw is, maar meeldauw zit ook aan de bovenkant, en dat is bij mij niet het geval. Ik moet je wel zeggen dat het wel lijkt of het nu minder is nu het nogal wat geregend heeft, misschien wat afgespoeld'.

ik kan jouw plaatje niet openen, waarschijnlijk door mijn panda-beschermer.

De blaadjes zien er nog zielig uit, maar het lijkt de goede kant op te gaan.
het is wel zo dat nieuwe blaadjes ontvankelijker zijn voor allerlei bactieriën en ziekten die in de lucht ronddwarrelen.

we blijven hoop houden hè...

A. 2

di, 05/07/2005 - 22:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Probeer nog eens goed te kijken of er geen insekten in zitten. Het kan namelijk ook dat het wantsen zijn. Haal dan een bestrijdingsmiddel die vloeibaar is, tegen zuigende insekten. Jammer Ted dat je niet nog even vermelde dat het niet op de bovenzijde van het blad zit. Had ik misschien nog wat meer kunnen doen. Gr.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag