heermoes verwijderen bij nieuwbouw

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 06/06/2006 - 12:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

heermoes verwijderen bij nieuwbouw

hallo,
We starten deze maand met de bouw van ons huisje. Nu heeft onze bouwgrond nogal erg veel last van heermoes en in mindere mate ook distels.
Dit weekend zijn we tekeer gegaan met een zeis. Maar wat te doen met het 'afgezeisde'? Laten liggen, op een hoop gooien? verbranden? Onder een zeil fadekken?

Natuurlijk willen we deze heermoes proberen volledig te verwijderen.
Kan ik dan best nu al beginnen met bestrijding of is het de moeite niet en wacht ik best tot volgend jaar? Verwacht wordt dat het huis klaar zou zijn na de zomer volgend jaar.

Als ik dan volgend voorjaar overal gras zaai en dit regelmatig maai, zou het heermoes dan niet vanzelf uitgeput raken en verdwijnen? Maar heeft het dan nog nut om het nu al proberen te bestrijden met een of ander middel? En welk middel? luoxyl? casaron G?
hermoo diclobenil ?

alvast bedankt voor de raad.

za, 10/06/2006 - 00:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bestrijding heeft volgens mij niet veel zin op voorhand, je kan diep graven en daardoor juist andere dingen naar boven halen. Gewoon afwachten wat er zal verschijnen eens jullie er wonen.

Heermoes en distel zonder zaad kan ondertussen als groenbemesting dienen, eigenlijk alles wat groen is, kan als groenbemesting dienen, regelmatig alles onderspitten, worteltjes naar boven, verwijderen, of laten uitdrogen.

za, 10/06/2006 - 01:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Afmaaien heeft weinig zin; de wortels zitten diep bij heermoes en lopen toch weer uit. Met een riek de wortels verwijderen lijkt een hele klus, maar is op den duur doeltreffender.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag