haagbeuk

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 06/06/2006 - 13:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

haagbeuk

Iemand tips voor het stekken van een haagbeuk?Periode, handelingen,...

ma, 17/07/2006 - 16:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Gewoon proberen. ik heb dit voorjaar een paar meter carpinusinfo-icon betulus gezet en ga eind juli hiervan stekken knippen. Lukt het niet dan is toch de haag al eens gesnoeid.
Ik zet mijn stekken binnen in potjes onder plastic (uit de zon) en gebruik bij elke stek een beetje stekpoeder om schimmels te voorkomen. Verder gebruik ik gewoon zaai-en stekgrond van een tuincentrum, of gewoon wat grond uit de tuin, en oude plastic potjes (ong. 6 cm)
Gaat bijna altijd goed.
Met een beetje geluk kunnen ze dan nog voor de winter de tuin in.
Succes.

zo, 04/03/2007 - 15:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

L.S.

Ik heb ervaring met het stekken van de carpinusinfo-icon turczanovii. Aangezien het een carpinus is lijkt met stekken gelijk. Ik heb twee jaar geleden gestekt met zomerstekken ( 5 cm lange stek welke net afrijpend was). Ik heb er een tiental met stekpoeder gedoopt weggezet in een pot met een zeer luchtige mix. Hier heb ik stokjes in gestokken waarna ik het nat gemaakt heb en met een boterhamzakje heb overdekt. Dit potje heb ik op een lichte plaats gezet maar niet direct in de zon. Na een paar maanden pas weer gekeken en heb twee bewortelde stekken overgehouden.

Ik denk echter dat een winterstek meer succes kan opleveren, succes!

Ruud

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag